Едно предизвикателство – Опитай и предай!

1
326
Снимка: Freepik
Снимка: Freepik

Следващото предизвикателство отправям към най-силните от вас. Хората с огромна воля и самоконтрол.

Ако някога си мислил, че да скочиш с парашут или да ходиш бос по жарава, е велико постижение…да знаеш, че това е било изкушение само за аматьори. Днешното предизвикателство е стотици пъти по-сложно и изисква неимоверно голяма воля и самонаблюдение.

Готов ли си да скочиш без парашут и да влезеш в огъня?

Ето го и него…предизвикателство само за професионалисти:

Опитай в следващите САМО 24 часа да подбираш думите и мислите си.

Изключи всички „паразитни“ думи от речника и мисълта си. Дори онези, които са се превърнали във верига от навици. Тук ще изолираме думи като: лош, гаден, зле, тъпо, кофти, всякакви псувни и фрази, които носят негативен смисъл.

Например изречението: „Лошо ми е“, замени с: „Имал съм и по-добри моменти“.

Или пък: „Много е зле“ смени с „Можеше и да е по-добре„…И от тоя род, схващаш, нали?

Сега пък ще си кажеш: „Еййй, ма това ли било голямото предизвикателство?!“

Да, точно това е. Обещавам ти, че ако ти е за първи път, ще се „прецакаш“ още след първия час. Дори и аз току що наруших правилото – „прецакаш“ е неуместна дума. И мога веднага да я заменя с „ще успяваш с бавни темпове“. Изключвам също и „ще се провалиш още след първия час“ с например „още след първия час успехът ти ще бъде под въпрос“.

Предупреждавам…задачата е много много сложна за начинаещите. Защото ще се наложи доста добре да обмисляш всяка своя мисъл и дума. И понеже не си свикнал да го правиш, обикновено старите навици постоянно ще те подвеждат. Важното тук е да не им се оставяш. Ще се учудиш колко е трудна тази задача.

ЗАЩО ДА ГО ПРАВЯ?

Ако се чудиш какъв е смисълът, тогава се приготви да чуеш най-хубавата новина.

Ако всеки ден повтаряш предизвикателството и си постоянен в това, за около 30 дни новият ти начин на мислене има много голям шанс да се превърне в навик.

А от тук произхожда и още по-добрата новина – Ако изградиш този нов навик, животът ти ще се промени тотално, из основи и драстично. Животът ти ще бъде по-добър от всякога. Ще забележиш, че мечтите ти започват да се случват с лекота. Ще ти върви във всичко, ще бъдеш спокоен, ще се обичаш повече. Хората ще те харесват много повече. Ще привличаш като магнит само добрите хора и събития.

Може и да не вярваш, но това е така. И има само един начин да се увериш – като просто опиташ!

Не е лесно, но си заслужава. Да си щастлив винаги си заслужава!

КАКВА Е ЛОГИКАТА?

Мислиш ли, че няма логика в това? Как така ще имаш живот като от филмите с щастлив край? И само, защото си игнорирал няколко думи и си ги заменил с техните противоположни?

Разбира се, че има обяснение. Много доказателства и литература може да се намери в днешно време по въпроса за думите. Вече е доказан факт, че думите и мислите се материализират. А от там насетне можеш и сам да се сетиш какво следва…

ИМА И БОНУС!

Искаш ли още повече радост и щастие? Ако ДА, тогава ще ти напомня за един трик, който може би знаеш. Но не прилагаш. Наложи си първата ти мисъл, още когато сутрин отвориш очи, да бъде БЛАГОДАРНОСТ. Каквото и да става, бъди благодарен за всичко. Затова, че дори можеш да вдишаш следващата глътка въздух. И тогава денят ти ще придобие съвсем нови посоки.

Ако добавиш и този елемент, тогава резултатите ще бъдат зашеметяващи. Дори не можеш да си представиш…Просто бъди постоянен. Прави го пак, и пак, и пак…отново и отново. Каквото и да става, продължавай да го правиш. И вярвай, резултатът скоро ще те изненада!

ВСИЧКО ТОВА ТИ ЗВУЧИ СЛАДНИКАВО И ГЛУПОВАТО?

Напротив, нещата са повече от сериозни. Положителните думи носят много сериозен заряд. Негативните също. Неотдавна се появиха и неоспорими доказателства, че благодарността има огромна сила и заряд. Може би няма нищо по-силно от нея.

Това, което четеш тук и сега, не е нито сладникаво, нито несериозно. Всъщност точно обратното – Несериозно е да „прецакваш“ живота си само, защото ти е липсвала воля да избираш собствените си мисли и думи.

НИВО ЗА НАПРЕДНАЛИ

За следващото предизвикателство нека четат само най-добрите, тоест най-решените да подобрят живота и себе си.

Внасяме още една добавка…Еее, тук нивото се усложнява. Предизвиквам те в рамките на 24 часа да отпадне думата „НЕ“, както и нейните производни (няма, нито..и т.н.).

Казваме „Да отпадне думата“ вместо „в рамките на 24 часа НЕ използвай тази дума“.

Предупреждавам те…доста е сложно и изисква огромна концентрация и самоконтрол.

СПОДЕЛИ!

Ще се получи наистина добре, ако всеки, който опита предизвикателството, после сподели своите впечатления в коментарите. Ще бъде много полезно за всички останали. Сподели, каквото и да е постижението ти. Ако си установил, че ти е било трудно, че си нарушавал правилото – сподели и се самоанализирай. Ако си успял да се справиш – още по-добре. Докажи пред всички, че дори и да ти е за първи път, ти все пак си успял. Бъди честен и мотивирай останалите!

Пожелавам успех на всички!

(включвам и себе си…)

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Люси Марковска
Люси Марковска
4 години по-рано

Истина е, думите имат силата да създават.