Джаз музикант представя „линиите на живота“ в едноименен нов албум

0
188
Петър Салчев
Петър Салчев. Снимка: Община Пловдив

След повече от 7 години пауза на звукозаписна и издателска дейност, изпълнени с подчертан фокус към живия контакт с публиката, като солист, продуцент и организатор на множество проекти, осъществени с плеяда от изтъкнати български и чуждестранни артисти от световната сцена, днес по естествен начин Петър Салчев е готов и представя на своята публика и верни почитатели нов албум със заглавие „LIFE LINES“.

Официалното представяне на албума в Пловдив е на 2 март 2023 година от 21:00 часа в Bee Bop Café, съобщиха от Община Пловдив.

Оригиналният замисъл на проекта включва запечатани мигове, рефлексии по пътя към себе си, извървян от артиста във важен, интересен и пълен със споделяне етап от живота му. Всичко това е мултиплицирано във фини метафорични текстови послания, изпълнени с радост, болка, любов и човечност.

Думите са вплетени в елегантни музикални линии, които заедно тежат с онази сила, която е възможна само от смесването на поезия и музика. Звуковата картина съпътстваща текста, на пръв поглед доминиращ в проекта, е замислена в деликатна фузия – в едно удивително сливане между акустичен звук на пиано, контрабас, ударни инструменти, виолончело и флюгелхорн, ситуиран в интересен електронен амбиенс.

Участници в проекта са: Петър Салчев – музика, текст, Костас Магинас – електроника, китари и аранжименти, Адам Сиагас – електро амбиенс, Росен Захариев – тромпет, перкусии и Петя Иванова – текст, редакции, вдъхновение. Музиката се разпространява с подкрепата на Министерството на културата на България. Новият албум ще бъде представен още в градовете: Солун – на 1 март, Бургас – на 3 март и в Плевен – на 8 септември.

Петър Салчев е един от изявените български джаз музиканти на нашето време. Богатата му творческа биография е впечатляваща. Осъществява редица записи за Българската Национална Телевизия и Радио, солист на Биг Бенда на Националното радио, Биг Бенд Пловдив, работи с Ангел Заберски-син, Живко Петров, Христо Йоцов, Симеон Щерев, Теодосий Спасов, Асен Дойкин, Милчо Левиев, Петър Петров, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Оливер Йосифовски, Костас Магинас, Мариус Поп, Дорина Маркова, Борис Тонков, Крейг Бейли, Армел Дупас.

Концертира на сцените на всички джаз-фестивали в България. Изнася концерти в Англия, Германия, Австрия, Дания, Съединените Американски Щати, Турция, Гърция и Румъния.

От 2005 година е асистент в АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, преподавател по Поп и джаз пеене, Педагогическа практика, Методика в Катедра „Класическо и Поп и джаз изпълнителско изкуство“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments