Двама шофьори укриха над 40 000 кутии цигари между пакети с кафе и кускус

0
22
Цигари
Цигари. Снимка: Агенция "Митници"

Общо 42 440 кутии цигари задържаха митническите служители в района на Граничен контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ „Дунав мост“ – Видин при две отделни проверки на товарни автомобили, излизащи от страната.

На 16 септември по обяд на пункта е пристигнал товарен автомобил, управляван от български шофьор, който представил редовни документи за превозваната стока- пакетирани хранителни продукти от България за Белгия.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В товарното помещение инспекторите установяват, че в част от декларираната стока – седем палета с кашони с разтворимо кафе, са скрити стекове с тютюневи изделия. Установени са 31 200 кутии цигари от осем различни марки с български акцизен бандерол.

Ден по-рано митническите инспектори отклоняват за проверка влекач с полуремарке с българска регистрация, напускащ страната през ГКПП „Дунав мост“ при Видин.

Според транспортните документи в товарното помещение се превозва групажна стока, част от която пакетирани хранителни продукти от България за Нидерландия. При извършените контролни действия митническите служители установяват, че в 20 кашона, между пакети с кускус, са скрити 11 240 кутии цигари с български акцизен бандерол.

Водачите на превозните средства и при двата случая са отрекли да знаят за акцизните стоки и заявили, че не са им предоставени документи за тях. Работата по случаите продължава.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments