Двама мъже са задържани за превозване на 29 емигранти в Свиленград

0
153
Емигранти
Снимка: ОДМВР-Хасково

Двама мъже са били арестувани, защото са подпомагали 29 чужди граждани да преминат незаконно през страната ни, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

На 4 юни е била извършена проверка на товарен автомобил „Фиат Дукато“ в града. Колата била управлявана от Н.С. на 30 години, а с него пътувал и 25-годишният Ф.М. След извършен обиск на автомобила било установено, че в него пътували 29 мъже, които са граждани на Иран и Ирак. Същият ден чужденците влезли в нашата страна от Гърция, в землището на село Мезек. Емигрантите продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали до гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил. Чужденците се качили в колата.

Емигранти
Снимка: ОДМВР-Хасково

Двамата местни жители трябвало да ги закарат до София, като за целта щели да получат възнаграждение. Чуждите граждани са настанени в миграционен център.

Районната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняеми двамата български граждани, защото противозаконно са подпомогнали осигуряването на транспорт на 29 чужди граждани да преминат през страната, а целта е била получаване за себе си имотна облага. Деянието е било извършено чрез използването на моторно превозно средство. Двамата обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments