Двама футболисти и четирима запалянковци са с COVID-19 след финала на Купата на България

0
134
Локомотив Пловдив
Снимка: Facebook

Двама от футболистите на Локомотив (Пловдив) са заразени с COVID-19, съобщиха от Областния щаб в Пловдив и от полицията в града за „NOVA”. Те, както и четирима фенове на клуба, също дали положителни проби за вируса, са били в София на финала на Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

Заразилите се фенове са трима мъже на възраст между 19 и 38 години и едно момиче на 15 години. Всички са били поставени под домашно лечение. Взели са се проби и на целия екип на футболния клуб – треньори, футболисти, мениджъри и т.н.. Резултатите им все още се очаквали и щели да бъдат официално оповестени.

Областният управител Дани Каназирева е прекратила отпуската си и е свикала днес извънредна среща на Областния щаб. Според нея, предвид новите случаи на заразени абитуриенти и посетители на нощни заведения, трябвало да се „набележат мерки относно организирането на масовите мероприятия.

Директорът на ОДМВР – Пловдив е призовал областния управител и кметовете да ограничат и отложат всички масови мероприятия, след като се наблюдавало такова драстично нарастване в броя заразени. През това време, с решение на Медицинския щаб, на МБАЛ „Св. Каридад“ са били дадени 24 часа да подготви и преобразува 39 легла за пациенти с COVID-19.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments