Двама 18-годишни биха с мотики възрастна жена

0
64
Полиция, патрулен автомобил
Полицейски патрулен автомобил. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Двама 18-годишни биха жена с бокс и мотика, за да й вземат парите. Единият от тях е престъпник с условна присъда. Преди няколко месеца възрастен мъж от село Динково беше душен и ограбен от същия крадец.

Ужасът за 69-годишната Марийка от видинското село Дреновец започнал около 04:00 часа през нощта.

„Крадците действаха много хитро. Първо са упоили кучето. Светнах всички лампи и нямаше никой. По едно време започна блъскане по вратата и счупиха стъклото. Започнаха да ме бият. Счупиха разни неща. Биха ме с всичко, каквото им попадаше под ръка. Удряха ме най-вече с юмруци. Потече ми кръв от главата. Не можех да реагирам”, сподели още възрастната жена и добави, че са я били и със собствените й мотики.

„И те може би нямаше да ги намерят, ако не бяха започнали да ме бият и със стола. Дрехите паднаха от него и видяха чантата ми“, допълни жената пред „Нова телевизия“.

В нея имало около 450 лева, пари на пенсионерския клуб, както и 150 лева на нейна близка. Възрастната жена успяла да се обади на полицията. След няколко часа мъчителите й били задържани. Единият бил от нейното село, а другият от съседното село Динково.

„Единият е криминално проявен и има условна присъда за грабеж от декември миналата година, а другият не е осъждан. Условната му присъда е три години лишаване от свобода“, заяви говорителят на Окръжната прокуратура във Видин Владислав Влашев.

Възрастните хора в района се страхуват, че другият нападател може да не влезе в затвора.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments