Два автобуса с протестиращи срещу „Зелените сертификати“ тръгна от Велико Търново към София

0
148
Протестиращи от Велико Търново тръгват към София
Протестиращи от Велико Търново тръгват към София. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

ПП „Възраждане“ организира протест пред сградата на Народното събрание срещу „Зелените сертификати“. Рано тази сутрин два автобуса с желаещи да се включат в недоволството тръгнаха от Велико Търново към столицата.

Координаторът на протеста коментира пред „bTV“, че искат да споделят несъгласието си със „Зелени сертификати“. Протестиращите смятат, че те не предпазват и подчертаха, че не са антиваксъри, а искат да се върне нормалността в живота им.

Демонстрантите носят плакати с надписи: „Не на здравния фашизъм и тирания“.

Предвижда се от Габрово да тръгне един автобус, а от Варна – 6. Като последните съобщиха за „полицейска провокация“.

„Въпреки грозната полицейска провокация, макар и със закъснение, всички автобуси на Възраждане от Варна пътуват към София. Там ще изкажем отношението си към тези които ни принудиха да стоим на студа от 03:30 до почти 06:00 сутринта. След като поискахме един от полицаите да направи проба за наркотици, се оказа че всички повторни проби на шофьорите ни са отрицателни и можем да потеглим. Марионетките се смениха, репресиите станаха още по-сериозни!“

От структурата на ПП „Възраждане“ във Варна споделиха три видеа в социалната мрежа Facebook, озаглавени: „Управляващата „промяна“ прави отчаяни опити да спре протестиращите от Варна да тръгнат за София“. От кадрите става ясно, че служителите на реда са работили по сигнал, че шофьорите на автобусите са под въздействие на наркотици.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments