Доц. Антон Тонев: ИТН получаваха явни сигнали от ГЕРБ как да гласуват

0
10
Доц. Антон Тонев
Доц. Антон Тонев. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

„Има такъв народ“ /ИТН/ загубиха голяма част от обществения си образ, с който се качиха на политическата сцена у нас. Това мнение изрази председателят на Здравната комисия в Четиридесет и седмото народно събрание – доц. Антон Тонев от „Продължаваме промяната“ /ПП/.

В ефира на „NOVA“ той коментира, че едва ли някоя от партиите ще обедини усилия с ИТН занапред. Общ път ще бъде намерен трудно и с ГЕРБ и ДПС, а „Възраждане“ са „твърде маргинална партия“, с която се работи изключително трудно. Най-логичният партньор за ПП е „Демократична България“ /ДБ/, допълни Тонев.

Доцентът заяви, че при свалянето на Никола Минчев от поста председател на НС и провалянето на третия мандат, се е наблюдавала една имитация на демокрация

Председателят на Здравната комисия в парламента е категоричен, че ГЕРБ са давали сигнали на ИТН как да гласуват. Такъв е случаят с едно предложение от страна на „Продължаваме промяната“, което първоначално „Има такъв народ“ са приели единодушно. След това обаче са получили явни знаци от представители на ГЕРБ, за да променят избора си при гласуването.

„При процедурата на прегласуване ИТН бяха против предложението. Цялата зала разбра какви указания са получили депутатите от „Има такъв народ“, уточни Антон Тонев.

Доц. Тонев коментира ситуацията с райския газ, пояснявайки, че в началото на идната седмица се очаква да излезе решение в „Държавен вестник“. Само тогава може да се говори за забрана. Оттам насетне предстоят глоби, ако веществото се предлага на непълнолетни лица.

По отношение специалистът е на мнение, че COVID мерките са адекватни и трябва да бъдат спазвани. Ще бъде добре и ако личните лекари отново имат възможността да издават електронно направления за PCR тестове, поясни в заключение Антон Тонев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments