Договорено е подсигуряването с допълнителни медицински екипи по морето през лятото

0
34
Златни пясъци
Златни пясъци. Снимка: Министерство на туризма

Министерството на здравеопазването и Министерството на туризма договориха подсигуряването с допълнителни медицински екипи по морските ни курорти през летните месеци.

Въпросът вече е обсъден с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на малките населени места по българското крайбрежие. Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с директорите на института за спешна помощ „Пирогов“ и на МБАЛ „Св. Марина“-Варна.

Според здравния министър д-р Асен Меджидиев служебното правителството е предприело мерки за осигуряването на допълнителни екипи още при встъпването си в длъжност през миналото лято. В началото на август миналата година десет спешни медицински екипа бяха командировани в к. к. „Златни пясъци“, Несебър и Приморско, за да подпомогнат колегите си по Черноморието в оказването на денонощна спешна медицинска помощ.

Министърът на туризма Илин Димитров от своя страна заяви, че сигурността и доброто здравеопазване са в основата на развитието на качествената туристическа услуга.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments