Доброволци и симпатизанти на ПП „Единение“ събраха 150 чувала отпадъци от плаж до Бургас

2
733
Почистване в "Крайморие"
Почистване в "Крайморие". Снимка: ПП "Единение"

Въпреки непредсказуемото време днес доброволци и симпатизанти на ПП „Единение“ почистиха Южния плажа в бургаския квартал „Крайморие“. Организаторите на събитието отбелязаха, че през днешния ден са събрани 150 чувала с отпадъци от плажната ивица. Тази инициатива е посветена на Световния ден на Земята, но тя не е единствена за партията, тъй като предстои такава и в Черноморец. Това подчертава ангажираността на партията към екологични и образователни инициативи.

Инж. Николай Кючуков, общински координатор на ПП „Единение“, подчерта значението на датата и каузата:

„Ние сме тук да стартираме нашите каузи, които ги осъществяваме във връзка с деня на земята. Всички знаем, че този ден се свързва с екологията и опазването на околната среда. За това от структурата на „Единение“-Бургас решихме да организираме поредица от събития, които ще бъдат в два поредни уикенда.“

Пламен Иванов, треньор по ръгби, сподели, че всеки един човек може да отдели от времето си, за да почиства местата, на които ходи.

Следващото събитие е на 20 април в Черноморец. То обещава още по-голямо разнообразие, съчетавайки спорт, образование, екология и култура. Походът до нос „Акра“ ще бъде съпроводен с лекция-беседа по историята на местната крепост и други исторически забележителности, след което участниците ще се включат в почистването на плажната ивица. Инж. д-р Румен Петков, историк и член на „Единение“, призовава за подкрепа:

„Призовавам не само любителите на природата, но и хората, обичащи българската история, да ни подкрепят в инициативата.“

Каузите на ПП „Единение“ насърчават към екологичната отговорност. С тях се предлага възможност и за обучение и физическа активност. Според членове на местната структура тези общи дейности подпомагат за обединяването и единението на гражданите за постигане на едно по-добро бъдеще за България.

Природата обединява: ПП „Единение“ организира почистване на ключови места в „Крайморие“ и Черноморец

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
bwerpipes waterwise
bwerpipes waterwise
1 месец по-рано

Revolutionize Your Farming Practices with Bwer Pipes: Discover the power of Bwer Pipes’ advanced irrigation solutions for agricultural success in Iraq. Our innovative sprinkler systems and durable pipes are engineered to optimize water usage, improve crop health, and boost yields, helping farmers thrive in challenging environments. Explore Bwer Pipes

trackback

[…] Доброволци и симпатизанти на ПП „Единение“ събра… […]