Добри Божилов: Не съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини!

0
304
Добри Божилов
Снимка: Добри Божилов, Facebook

Вчера Станислав Недков – Стъки съобщи в социалната мрежа Facebook, че е подал сигнал до ГДБОП срещу лицата Арман Бабикян, Добри Божилов и още няколко човека, с молба да бъдат проверени за съпричастност с фалшивите сайтове, бълващи фалшиви новини, целящи да опетнят името ми.

Днес в редакцията ни получихме писмо от Добри Божилов, в което определя твърденията на Недков като „абсолютна лъжа“. Ето какво ни пише още той:

В разпространена от вашето издание новина, гражданското лице Станислав Недков, известен също като „Стъки“, оповести, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които го злепоставят. Това е абсолютна лъжа, и моля да оповестите това на вашата аудитория. Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави. Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите. Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име.

Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини. Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата. Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и посках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини. Вместо това, сега наблюдаваме ескалация на казуса.

Случващото се е само по себе си „фейк“ и тежка дискредитация на името ми. Аз съм новоизрастващ писател, при това – успешен. Още първата ми книга „Задругата“ стана бестселър за 2019 и зае второ място като най-продавана художествена книга в класацията на Хеликон. Втората ми книга – „Заветът“, на полугодието е на 4-от място сред българските автори.

Разбирате какъв авторитет градя в областта на литературата, и изведнъж подобни несъстоятелни обвинения разрушават този труд. Това е нагло, безотговорно, то е пълна гротеска и абсурд. Прилагам линкове към класацията на Хеликон…

https://lira.bg/archives/153802

https://lira.bg/archives/158243

С уважение: Добри Божилов

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments