До седмица започва имунизацията на учителите, броят на желаещите в Бургас расте

0
158
Ваксина
Снимка: Pixabay

Идната седмица може да започне ваксинацията на учителите, при които броят на желаещите расте все повече, съобщи министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Процентът на лицата, готови да се подложат на имунизация в Бургаска област, е скочил значително. Вероятно, защото голяма част от преподавателите вече са се сблъсквали лице в лице с вируса и не биха искали да повторят. Положителен отговор са дали малко над 22 на сто от възпитателите, а от непедагогическия персонал – около 10 на сто, съобщават от Регионалния инспекторат по образование (РИО).

Виолета Илиева, която е директор на РИО-Бургас, коментира, че „броят на учителите в цялата област е близо 6000 и оттук броят на заболелите е значително по-висок, ако сравняваме с други области, но той е под 1000“, като е имало и случаи, завършили с фатален край.

Общо мнение от училищата в областта, е, че отговорното поведение изисква да бъдат взети предпазни мерки в името на личното здраве, както и това на семействата и на учениците.

„Реших да не се ваксинирам, защото аз не съм раждала досега. Това все пак е един експеримент и не можах да се реша“, посочи Фари Хатче, която е преподавател в начален етап.

По последни данни броят на заразените учители и ученици под карантина в Бургас значително се е понижил и гимназистите могат спокойно да се върнат в клас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments