До пролетта трябва да бъде завършен ремонтът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Видин

0
150
СУ „Св. св. Кирил и Методий“
СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Снимка: Община Видин

Работна  среща по проекта за енергийна трансформация на сградата на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Видин. 

В нея взе участие екипът, който работи по проекта от страна на бенефициента Община Видин и представители на партньорските организации – Енергийна Агенция – Пловдив и NORCE Norwegian Research Centre AS. 

СУ „Св. св. Кирил и Методий
СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Снимка: Община Видин

Страните обмениха опит и добри практики по време на обсъжданията и изгледаха  рекламен филм за Видин, който запозна гостите  с важни исторически факти и забележителности на града ни и с развитието на културния и фестивален туризъм.

Впоследствие те посетиха училището на място, където представителите на партньорите от Пловдив и от Норвегия се информираха на място за направеното до този момент и за ползите от неговата реализация. Те проведоха разговори с управителя на фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности Валентин Кръстев и директора на училището инж. Бисерка Каменова.

СУ „Св. св. Кирил и Методий“
СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Снимка: Община Видин

Проектът предвижда цялостна енергийна трансформация на училище „Св. св. Кирил и Методий“ от конвенционална към високоефективна сграда с енергиен клас А+, в която значителна част от енергията се доставя от възобновяеми източници. 

Периодът на изпълнение на проекта е 24 месеца и трябва да бъде завършен до пролетта на следващата година. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments