Днес здравните специалисти излизат на национален протест

0
130
Протест на медицински сестри. Снимка: Искра.бг
Протест на медицински сестри. Снимка: Искра.бг

Днес здравните специалисти излизат на Национален протест, който започва от 11:00 часа в столицата. Организиран е от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и е подкрепен от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), предаде „бТВ“.

Исканията са за повишаване на месечните трудови възнаграждения, подобряване на условията на труд и промени в системата на здравеопазването.

Българският лекарски съюз и сестрите няма да подкрепят днешното събитие. Те са постигнали съгласие с Министерството на здравеопазването, допълни „БНР“. Протестират от месец март и са получили гаранция за по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари също няма да се включат в демонстрацията. Нямат възможност да увеличат заплатите, както е посочено в Колективния трудов договор (КТД), защото в тези болнични заведения липсват такива приходи.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от