Уволниха Мая Илиева, която организира протеста на медицинските сестри

8
6041
Мая Илиева. Снимка: Фейсбук
Мая Илиева. Снимка: Фейсбук

Мая Илиева е организатор на протеста на медицинските сестри, който се превърна в национален. В личния си Фейсбук профил публикува, че вчера е уволнена. Обяснила е и причините, и виновните.

„От днес съм вече безработна медицинска сестра. Вчера, събота, в 18:30 ч. ме уволниха дисциплинарно от Acibadem City Clinic Болница Токуда. Защо?

Защото вместо да се решават проблеми в тази болница, те решават да се отърват от неудобната – от оная „лудата“, дето си позволява да им нарушава спокойствието, като им предизвиква проверки от страна на различни институции и си позволява да изисква от работодателя да спазва българските закони.

За съжаление – не без помощта и на тези, с които работя повече от 10 години, които на практика ме предадоха, за да може работодателят да се докопа до заветните „доказателства“. Дали са им обещали нещо – не знам, те си знаят и нека да им тежи на съвестта. И най-важното – не без помощта на синдиката „Конфедерация на независимите синдикати в България“ /КНСБ – CITUB/, защото се оказах неудобна и за тях и не играя по ничии правила. Защото не можаха да ми затворят „голямата уста“ (цитирам д-р Иван Кокалов), който, след като разбра за организирания от мен първи протест в социалните мрежи, ми се обади по телефона и каза:

„Затваряй си голямата уста, че лично аз ще се погрижа да не работиш повече в Токуда“

И се погрижи, удържа на обещанието си. Парадоксът в случая е, че аз съм председател на синдикална организация към КНСБ в Acibadem City Clinic Болница Токуда от 2012 г. и като такава имам имунитет по чл. 330 от КТ, т.е. защита от уволнение. Но синдикатът /КНСБ/ и работодателят са си стиснали ръцете и д-р Кокалов и КНСБ са дали своята благословия на работодателя да ми отреже главата като са свалили имунитета ми.

Забележете – без да поискат от мен каквото и да е обяснение и без да ме изслушат като страна, без да ме уведомят за взетото решение и мотивите за това, но продължавайки да събират членския ми внос. Питам аз: чии интереси защитават синдикатите в България – тези на работниците или тези на работодателя?

Неудобна съм за КНСБ, защото си позволих да направя петиция, с която да искам оставката на д-р Кокалов заради непристойното му поведение и за абдикиране от синдикалните му задължения.

Изводите остават за вас, но мисля, че на всички ви е ясна каква е картинката в България. Това, разбира се, нито ще ми затвори „голямата уста“, нито ще ме постави на колене. Напротив – още по-убедена съм, че има нужда от синдикат на медицинските специалисти и тогава да се надяваме работодателите да разберат, че законите в страната важат за всички и не правят разлика между държавна и частна собственост.

За вас остава правото да избирате дали да плащате на синдикати, които не работят за вас и са винаги готови да ви предадат и къде и при кого да кандидатствате за работа. Разбира се, че ще има съдебно дело, може и две. Ще ви обявя дата, заповядайте! Гледат се на отворени врати. Продължаваме напред, мили хора и да става каквото ще.“

Случаят на г-жа Илиева е поредното доказателство за прогнилата ни държавна система и как институциите обслужват всички други интереси, но не и тези на българските граждани.

Корупция, алчност и лични облаги са завладели голяма част от държавните служители. Дъното е близо, но народът ще продължи да се бори за своето спасение и да накаже всички индивиди, които са във вреда на България.

8
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
7 Коментирайте темите
1 Отговори на темата
1 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
8 Коментатори
ДЕНИС ИГНАТОВд-р контеваАни ИгнатоваПенаАнонимен Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Атанас Василев
Атанас Василев

Ами има Съд за тая работа. Почини си некой и друг месец и протестирай уволнението си. Съдът ще те възстанови с положителност.

Свобода
Свобода

Германия те чака. Не си късай нервите.

Анонимен
Анонимен

trabva da se obedenat vsi4ki medisi ot tokyda i de poiskat vastonovavaneto na rabota na tazi med. sestra.i vtoriat variant e sada .no mi se stryva 4e tam mnogo gi protakvat newata.no az misla, 4e we a vastonovat na rabota ,dawe we iplatat i vremeto ,koto e izgybino .

Пена
Пена

синдикатите са мръсни свине от Кремиковските лафки

Ани Игнатова
Ани Игнатова

ИГРАЕТЕ СИ ОПАСНА ИГРА, ГОСПОДА..ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ТОВА Е „ЛОВ НА ВЕЩИЦИ“ И С КАКВО ТОЛКОВА МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ НИ ПЛАШИТЕ?! ПОМИСЛЕТЕ СИ САМО КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА БОЛНИЦА БЕЗ МЕД СЕСТРИ-НЕ НАМАЛЕН СЪСТАВ, А НИТО ЕДНА. ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБУДИТЕ И ДА ПОМИСЛИТЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС! МАЯ ИЛИЕВА Е УВОЛНЕНА, НО НИЕ МОЖЕМ ДА ПОДАДЕМ И ГРУПОВА ОСТАВКА И ДА СЕ БЛОКИРА НАПЪЛНО И БЕЗ ТОВА НЕРАБОТЕЩАТА НИ ЗДРАВНА СИСТЕМА! НЕ ПРОУСКАЙТЕ ДА ПОМИСЛИТЕ И ЗА ЖИВОТА НА ПАЦИЕНТИТЕ, ЗА КОИТО СЕ ГРИЖИМ ДЕНОНОЩНО, КОЙТО НЕ Е РАЗМЕННА МОНЕТА И НЯМА ЦЕНА. ДАЛИ ТЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗУЧАСТНИ? САМО ВРЕМЕТО ЩЕ… Прочети още »

д-р контева
д-р контева

естествено е че сестрата е права ,защото в аджъбадем парите на лекарите особено на проф иво петров са много високи за сметка на сестрите и недъзите на лечение и вземане на мерки за лечение не винаги е по гайдлайните по които работим но ако е еденичен случаи /не ми се вярва / и е парадокс трябва да не последва наказание на сестрата но абдикиране на синдиката и съгласяването му с работодателя ,че е уронила морала и авторитета на заведението само един ѝмарковски бил би разбил в съда това . Но въпроса е ,че се злоупотребява и проверките на мед дейности… Прочети още »

ДЕНИС ИГНАТОВ
ДЕНИС ИГНАТОВ

Колежке, с предатели работа не става..! За жалост българинът, като ти види слабото място сипва сол върху раната.Това е причината да сме в това състояние. За жалост..