Днес започват зимните олимпийски игри в Пекин

0
13
Олимпиада
Снимка: Pixabay

Днес стартират XXIV зимни олимпийски игри в Пекин. Церемонията по откриването ще запачне от 14:00 часа българско време, а игрите ще продължат до 20 февруари. Това ще е първата зимна олимпиада в Китай.

Олимпиада в Пекин вече започна с няколко сесии в смесените двойки на кърлинга в сряда, двубои от програмата в хокейния турнир при жените и програмите на фугуристите. Общо 2871 спортисти от 91 страни, които ще се борят за 109 комплекта медали в 15 различни спорта – алпийски ски, биатлон, ски бягане, ски скокове, северна комбинация, ски свободен стил, сноуборд, бобслей, скелетон, шейни, хокей, фигурно пързаляне, бягане с кънки, шорттрек и кърлинг.

България ще бъде представена от 16 спортисти. В китайската столица ще се представим в 7 спорта, включени в 4 федерации – алпийски ски, биатлон, ски бягане, ски скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни.

Знаменосци на страната ни на церемонията по откриването ще са Мария Здравкова и Радослав Янков. Българското участие в Пекин започне утре и ще се открие от най-добрия ни скачач Владимир Зографски. След това Павел Ангелов ще направи първите два манша в спускането с шейни, а биатлонистите ни ще стартират в смесената щафета 4х6 километра към 11:00 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments