Днес ще започне научната конференция на тема „20 години България в НАТО и НАТО в България“

0
21
НАТО
НАТО. Снимка: Wikimedia Commons

Научна конференция с международно участие на тема: „20 години България в НАТО и НАТО в България“ ще се проведе във Военната академия „Г. С. Раковски“ и Централния военен клуб от днес до 4 април. Престижният научен форум се организира традиционно в навечерието на патронния празник на Военната академия 14 април – рождената дата на идеолога на българското национално-освободително движение Георги Раковски.

Тази година фокусът на годишната научна конференция е поставен върху отбелязването на 75-ата годишнина от сключването на Вашингтонския договор /1949 г./ и на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО. Тематиката на форума е особено актуална в контекста на военните действия в Черноморския регион, както и на желанието на държави в региона да се присъединят към икономически и отбранителни съюзи.

От българска страна във форума ще участват представители на Министерството на отбраната, Българската армия, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, бизнеса, академичните среди, академични институции и партньори на академията. Участниците в научните направления са български и чуждестранни експерти и учени, които ще представят своите изследвания и разработки и ще дискутират проблеми, пред които сме изправени в съвременния свят.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments