Дисциплинарни наказания за поне 40 служители в СДВР след 2 катастрофи през 2022 г.

0
93
Катастрофа
Катастрофа. Снимка: БТА

Поне на 40 служители на СДВР са били наложени дисциплинарни наказания заради двете тежки катастрофи с общо трима загинали в София, съответно на „Околовръстния път“ и на бул. „Черни връх“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че на 5 юли 2022 г. две млади жени загинаха при произшествие на булевард „Черни връх“. Според първоначалната информация подсъдимият за 5 престъпления Георги Семерджиев, който в момента е в ареста, е управлявал автомобила си със 166 км/час и е минал на червен светофар. Данните в обвинителния акт сочат, че на 17-ата секунда след сблъсъка младият мъж е излязъл от колата и е избягал, като се е укрил в дома си. 

Във връзка с този случай и в резултат на извършените проверки в СДВР – за установени тежки нарушения на служебната дисциплина двама служители на Четвърто Районно управлениекомандир на отделение и полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“, ще бъдат наказани с дисциплинарно наказание – уволнение. Припомняме, че по-рано беше освободена от длъжност служителка на Първо РУ.

За установени нарушения на служебната дисциплина на други 38 държавни служители от СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР.

Втората катастрофа възникна на 25 септември 2022 г. При нея загина французин, а други двама бяха ранени. Обвиняем е Димитър Любенов, като в кръвта му са били констатирани кокаин и 1,73 промила алкохол. Случаят нашумя и заради твърденията, че той е дал пари на полицейските служители да го ескортират. При него за установени тежки нарушения на служебната дисциплина на двама държавни служители от СДВР е наложено дисциплинарно наказание – уволнение. Служебното правоотношение на двамата полицаи – командир на отделение и старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към Шесто РУ, е прекратено.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments