Димитър Николов: Бургаските градини са готови за първия учебен ден

0
233
Детска градина
Снимка: Димитър Николов, Facebook

Всички детски градини в Бургас са готови за първия учебен ден. Това увери кметът на града Димитър Николов в профила си в социалната мрежа Facebook.

По-сериозни ремонти това лято са били извършени в старата детска градина в квартал Сарафово и в двора на ДГ „Раковина“.

В „Ален Мак“ в Сарафово са били въведени всички необходими мерки за енергийна ефективностполагане на хидроизолация на покрива, топлоизолация и боядисване на фасадата на сградата, които ще предоставят много по-комфортна среда на малчуганите в нея.

В ДГ „Раковина“ старите уреди на двора са били демонтирани, а плочките– премахнати. На тяхно място е положено ново покритие на алеите и нови съоръжения за игра на децата в двора. Монтирани са нови катерушки и комбинирани съоръжения и два батута. В момента се довършват терасите и стълбищата към градината, които също се обновяват, съобщи още Николов.

За родителите, които не искат да пуснат децата си в детската градина поради медицински причини ще предоставим възможност за работа в електронна среда, увери кметът. Те ще могат да ползват програмата „Заедно ще се справим – игри и забавления у дома“, която ще намерят на smartburgas.eu, откъдето да изтеглят презентации и видео игри, разработени от съответната детска градина.

„Напомням още веднъж, че е забранено събирането на финансови средства от родителите на децата в детските градини за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване, обзавеждане, познавателни книжки и учебни комплекти, с изключение на тези, предвидени за децата от яслените, I-ва и II-ра възрастова група“, обяви още Николов.

Задължение на родителите на децата от всички възрастови групи остава единствено осигуряването на необходимите учебни пособия на детето за неговото пълноценно участие в процеса на обучение и възпитание.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments