Димитър Найденов след трагедията в Гърция: Българските железници трябва възможно най-скоро да се реформират

0
34
Димитър Найденов
Димитър Найденов. Снимка: Facebook

Димитър Найденов от „Демократична България“ /ДБ/ коментира в социалната мрежа Facebook трагедията в Гърция, свързана с тежката влакова катастрофа, при която загубиха живота си 43-ма души. Те са били млади хора, предимно студенти, на възраст между 20 и 25 години. 

Сред ранените има и двама български граждани. За щастие тяхното състояние е добро. За момента няма информация за други пострадали българи. 

Найденов е категоричен, че ужасяващият железопътен инцидент в Гърция му напомня за случилите се трагични катастрофа и пожари у нас. Той припомни, че са се навършили 15 години от огъня във влака София – Кардам. И призова:

„Българските железници трябва възможно най-скоро да се реформират, като привлекат млади и способни хора, които да работят с нов подвижен състав при спазване на най-строги правила за безопасност. Всяко закъснение неизбежно ще доведе до последствия, които могат да бъдат избегнати.“

„Скърбим със семействата на загиналите и пострадалите и поемаме отговорност, за да измъкнем нашите железници от „глухия коловоз“, в който се намират“, написа още Димитър Найденов. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments