Димитър Косев, блъснал 14-годишното дете в Бузовград, остава за постоянно в ареста

0
794
Димитър Косев
Димитър Косев. Снимка: БТА

57-годишният Димитър Косев, който блъсна с автомобила си 14-годишно дете, което впоследствие почина, остава за постоянно в ареста. Това реши Казанлъшкият районен съд.

Към момента Косев е привлечен като обвиняем за това, че на 11 ноември в Бузовград, управлявайки лек автомобил е нарушил правилата от пътния закон и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на 14-годишно дете, като деянието е извършено в пияно състояние, след употреба на наркотични вещества и деецът е избягал от местопроизшествието.

Припомняме, че днес детенцето изгуби битката за живота си и заради това обвинението на Косев най-вероятно ще бъде променено.

Същевременно днес по време на съдебно заседание прокурорът заяви, че поддържа искането за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“.

Адвокатът на Косев пледира съдът да постанови по-лека мярка за неотклонение, а именно „Домашен арест“, предвид здравословното състояние, чистото съдебно минало и добрите характеристични данни на подзащитния му.

Съдът прие, че от събраните до този момент доказателства в хода на разследването – разпит на свидетели, записи от охранителни видеокамери и други, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпното деяние, в което е обвинен. Съдът счете, че е налице реалната опасност Косев да се укрие и да извърши друго престъпление, който извод направи и въз основа на поведението му след настъпването на инцидента.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в 3-дневен срок.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments