Дежурството по охрана на въздушното пространство ще се изпълнява от летище Пловдив

0
13
Пребазиране
Пребазиране. Снимка: МО

Дежурството по охрана на въздушното пространство на Република България ще се изпълнява от летище Пловдив, съобщиха от Министерството на отбраната /МО/. Днес командването и личният състав на авиобаза Граф Игнатиево са осъществили успешно пребазиране на авиационната, самолето-обслужващата и специалната техника. Пребазирането се налага във връзка със старта на мащабната реконструкция в авиобаза Граф Игнатиево.

Пребазиране
Пребазиране. Снимка: МО

Още тази вечер от новото си място ще застъпят екипажите на МиГ-29, които изпълняват без прекъсване мисията по Air Policing – охрана на въздушното пространство на Република България в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО. От летище Пловдив ще се провежда и цялостната летателна дейност на бойните пилоти, както и обслужването и ремонта на авиационна техника, докато не завърши строителството на летищната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево. С новата инфраструктура авиобаза Граф Игнатиево ще отговаря на изискванията за приемане на новите самолети F-16.

Пребазиране
Пребазиране. Снимка: МО

Поради близостта и особеностите в подхода за кацане на летище Пловдив уведомяваме гражданите, че ще се спазват стриктно всички изисквания относно безопасността на полетите, увериха от военното министерство. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments