Детски футбол с много вкарани голове и награди: Плевен дава старт на инициативата „Пътят към звездите“

1
265
Футболен турнир
Футболен турнир. Снимка: Петър Генов

Плевен стана домакин на старта на детската футболна инициатива „Христо Стоичков: Пътят към звездите“, организирана по случай 30-годишнината от спечелването на „Златната топка“ от легендарния български футболист Христо Стоичков. Събитието се проведе на площад „Възраждане“, който за един ден се превърна във футболно игрище.

Спортният турнир включваше деца от първи и втори клас. В надпреварата взеха участие множество училищни отбори, а победител стана един от отборите на училище „Васил Левски“. Над 130 гола бяха отбелязани по време на шампионата, като отборите се състояха от трима полеви играчи без вратар, което увеличи контактите с топката и направи играта по-атрактивна за децата.

Президентът на Български футболни турнири /БФТ/ Димитър Николов коментира пред Искра.бг, че организацията работи съвместно с Христо Стоичков от много години.

„Съвместно развиваме аматьорския футбол, благодарение на неговата подкрепа. Детският турнир е част от нашите усилия да популяризираме футбола сред децата“, обясни Николов.

Президентът на БФТ подчерта, че идеята на турнира е децата да имат повече контакт с топката и да има повече атрактивност, за да могат да се запалят по футболната игра. Той също така сподели, че се очаква да бъдат проведени още такива събития в страната, като вече има запитвания от Враца, Троян, Монтана, Ловеч и други градове. Специален акцент бе поставен върху значението на провеждането на турнири на централните площади в различни градове, което допринася за привличането на повече публика и интерес към събитието.

Организатори на събитието са „Български футболни турнири“ съвместно с „Power to Wind“ и „Power to X“, които са генерални партньори на инициативата. Основателите на компаниите „Powertox“ и „Power to Wind“ – инж. Стефан Гочев и Петър Генов, предоставиха игралното футболно поле с размери 15х10 м, което бе основната сцена на футболните срещи.

С инициативата „Христо Стоичков: Пътят към звездите“ организаторите се стремят да насърчат любовта към футбола и да предложат на децата възможност да развият своите умения и да се забавляват чрез спорта.

Детската футболна инициатива „Христо Стоичков: Пътят към звездите“ стартира от Плевен

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments