Детската футболна инициатива „Христо Стоичков: Пътят към звездите“ стартира от Плевен

0
306
Футболна платформа
Футболна платформа. Снимка: „Power to Wind“, „Power to X“

В Плевен ще стартира детската футболна инициатива „Христо Стоичков: Пътят към звездите“ на 22 май от 15:00 часа. Събитието, организирано по случай 30-годишнината от спечелването на „Златната топка“ от легендата Христо Стоичков, ще се проведе на площад „Възраждане“ в центъра на града. Площадът ще се превърне във футболна арена, съчетаваща игри, музика и детски усмивки.

Със съдействието на Община Плевен беше изпратена официална покана към всички училища. Турнирът ще включва деца от първи и втори клас. Отборите ще се състоят от трима полеви играчи без вратар, което ще увеличи контактите с топката и ще направи играта по-атрактивна.

Президентът на Български футболни турнири /БФТ/ Димитър Николов коментира специално пред Искра.бг предстоящото събитие. Той сподели, че организацията работи съвместно с Христо Стоичков от много години и че аматьорският футбол се развива с подкрепата на футболната легенда.

„Съвместно развиваме аматьорския футбол, благодарение на неговата подкрепа. Утре е детската инициатива по случай 30-годишнината от спечелването на „Златната топка“ от Христо Стоичков. Това са детски футболни турнири в редица български градове, които са под патронажа на футболната легенда Стоичков“, обясни Николов. Той допълни, че събитието ще бъде атрактивно:

„Идеята е децата да имат повече контакт с топката и да има повече атрактивност, за да може да ги запали във футболната игра.“

Очаква се да бъдат проведени още такива събития в страната, като имаме запитвания от Враца, Троян, Монтана, Ловеч и други градове. Николов също така акцентира върху значението на провеждането на този вид турнир на централните площади в различни градове:

„Атрактивността на събитието е да се прави на площадите в центъра на градовете, за да може да се съберат родители и деца. Имаме желание и голям интерес това да го популяризира и да го направим и в други градове от страната, но чакаме покана от Общините. За да го направим в другите градове, ни е нужна и подкрепа, освен труда, имаме нужда и от средства. Идеята е да се направи съвместно с общините и те да подпомогнат тази инициатива.“

Димитър Николов и Мартин Конов
Димитър Николов и Мартин Конов. Снимка: „Power to Wind“, „Power to X“

Организатори на футболното събитието са „Български футболни турнири“ съвместно с „Power to Wind“ и „Power to X“, които са генерални партньори на инициативата. Президентът на БФТ Димитър Николов е провел работна среща с основателите на компаниите „Powertox“ и „Power to Wind“ инж. Стефан Гочев и Петър Генов, на която е била обсъдена подготовката и реализацията на детските футболни събития.

БФТ имат подкрепата и на „Зала на славата–Христо Стоичков“, събираща най-ценните трофеи на футболната легенда, както и на бранда H8S, който също допринася за реализацията на спортните събития.

Повече информация за събитието и бъдещите турнири можете да откриете ТУК.

Инициативата „Христо Стоичков: Пътят към звездите“ ще продължи да радва децата на България и в други градове, очаквайки покана и подкрепа от съответните Общини.

20 000 рози ще украсят кварталите и междублоковите пространства в Община Плевен

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments