20 000 рози ще украсят кварталите и междублоковите пространства в Община Плевен

2
6337
Рози
Рози. Снимка: Община Плевен

20 000 розови храсти, дарени от изпълнителния директор на цветарски магазин, Николай Пелишатски, ще бъдат раздадени на гражданите на общината.

Идеята е цветята да бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства в града, да бъдат оформени цветни градини и розариуми по места. Инициативата се осъществява със съдействието на Община Плевен и кмета д-р Валентин Христов, на председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общинския съветник Ивайло Минков.

Раздаването на розовите насаждения ще започне от 17:00 часа на 20 май на паркинга пред Общината /пл. „Възраждане“ № 2/. Всеки гражданин има право да получи до 5 розови храста.

На 21 май ще се раздават розовите храсти за кметствата в общината. Те ще бъдат предоставяни на кметовете на малките населени места и след това раздадени на хората.

„Желанието ни като дарители е розите да се използват за разкрасяване на града и общината и да бъдат засадени на обществени места. Надявам се, че хората ще направят именно това. По този начин заедно, с общи усилия, ще създадем една по-красива, зелена и обгрижена градска среда“, споделя дарителят Николай Пелишатски.

Растат доходите на домакинствата в България, но успяват ли хората да си покрият разходите?

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Миро
Миро
1 месец по-рано

И после мангалите ще ги продават на подвижни сергии!

Роза
Роза
1 месец по-рано

Това е чудесна идея.