Децата, катастрофирали с краден автомобил, са братя и това не била първата им кражба

0
32
Смачкана кола
Смачкана кола. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Децата, откраднали от Криводол автомобил, са братя. Те са го намерили отключен и са потеглили с него. Първоначално се разходили с него, а след това са поели към село Липен. Момчетата не успели да вземат опасен завой и се ударили в дворна стена на къща. Те не са пострадали, но колата е смачкана.

Георги Василев е собственик на крадената кола. Той коментира пред „bTV“:

„Оставих автомобила, закарах внучката на училище и влязох в къщата, за да се обличам. След няколко минути ми звънна един съсед и ме попита кой е минал покрай тях с колата ми с висока скорост. Когато излязох да проверя, колата я нямаше. Веднага звъннах на 112 и започнахме да я издирваме. Намерихме я смачкана.“

Василев е категоричен, че ще търси обезщетение от семейството на децата. По думите му те са управлявали колата 10 километра със спукана гума.

Същевременно в деня на катастрофата се е оказало, че децата са откраднали и 100 лева от 87-годишна жена. Тя сподели, че им е предложила 10 лева, за да приберат дървата й за зимата в двора й. Когато изкарала парите, младежите видели в ръката на пенсионерката и две банкноти от по 50 лева – сграбчили ги и избягали.

Цялото село Галатин, откъдето са младежите, както и жителите на Криводол, се оплаквали от поведението им. Твърдят, че и преди са извършвали кражби, а наказание нямало нито от родителите, нито от институциите.

Майка им е отказала да разговаря с журналисти и ги е изгонила, но преди това е заявила, че никой нищо не е крал.

От Прокуратурата са обяснили, че децата не носят наказателна отговорност и върху тях могат да се наложат само възпитателни мерки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments