Денков категоричен: Министри ще бъдат сменяни, само ако двамата с Мария Габриел сме съгласни!

0
71
Николай Денков
Николай Денков. Снимка: МС

Министри от правителството на некоалицията ще бъдат сменяни, само ако настоящият премиер Николай Денков и бъдещият Мария Габриел са съгласни на такива рокади. В това бе категоричен самият Денков по време на традиционното интервю във Facebook по повод седмия месец от работата на кабинета на „Продължаваме промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ и ГЕРБ-СДС. 

Повод за изказването на Николай Денков е предстоящата в началото на месец март ротация във властта. При нея трябва да има нов председател на Народното събрание, както и нов министър-председател. Все още не е ясно кой ще издигнат от ПП-ДБ за председател на парламента. Следващият премиер трябва да бъде Мария Габриел – номинация на ГЕРБ-СДС

В коментар за ротацията министър-председателят посочи, че всеки един от членовете на правителството трябва да получи оценка според това, което е свършил в своя ресор. А само една или друга медийна изява не може да бъде повод за смяна на министър от кабинета. В следващите дни Денков и Габриел щели да обсъдят тези въпроси. Самият премиер имал ясна представа кой от министрите как се представя. 

По повод евентуалната смяна на министри Денков подчерта, че 9 месеца са твърде кратък период. Освен това програмата била за 18 месеца. Евентуални смени ще се правят само със съгласието и на Денков, и на Мария Габриел. Поради краткия период според премиера било добре министрите да продължат своята работа и това, което са започнали като политики. 

При интервюто стана ясно още, че при ротацията Николай Денков ще заеме мястото на Мария Габриел. Тоест, той ще бъде вицепремиер и министър на външните работи.

Освен това преговори щели да се водят и с ДПС, ако това правителство искало да получи по-широка подкрепа. Това би било добре да се случи, счита Николай Денков, но не било задължително

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments