Дариткова: Няма да има предсрочни избори през 2020 г.

0
0
Даниела Дариткова
Снимка: НС

Няма да има предсрочни избори през тази година. Следващото гласуване ще бъде през 2021 година. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларацията си по време на старта на пленарната сесия на Народното събрание. Тя увери, че най-голямата парламентарно представена група ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнението на програмата на управляващото мнозинство, предаде „DarikNews“.

Според Дариткова заедно могат да постигнат консенсус по дългосрочните проблеми на обществото. По думите й още в първите дни на парламентарната сесия се наблюдават очертанията на „контурите на напрежение“ във вътрешен и международен план.

През 2020 г. основен приоритет за ГЕРБ ще бъде образованието. Дариткова изтъкна, че именно от нивото на образованието зависи правосъдната система, икономиката и дори ценностната система на обществото. Тя призова и останалите политически сили да припознаят този приоритет.

Дариткова засегна темата за екологичната инфраструктура и водата, както и за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии, в това число за партийните субсидии. Тя подчерта, че промени няма да има преди следващия вот.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от