Дариткова: Не трябва да се подклаждат страхове за влизането в чакалнята на еврозоната

0
83
Даниела Дариткова
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че не трябва да се пораждат страхове у българския народ за влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната ERM II. Тя подчерта, че има ясно обединение между всички политически сили по този въпрос и това потвърждава евроатлантическата ориентация на държавата. Дариткова акцентира на факта, че става въпрос не само за финансови параметри, а и за геополитика.

Що се отнася до войната между институциите Дариткова подчерта пред „БНР“, че тя не е била започната от ГЕРБ. Предизвикателството е било от страна на президента Румен Радев. Тя уточни, че и до момента управляващите не могат да открият конкретния повод, поради който държавният глава е направил изявлението си, че снема доверието си от правителството.

Дариткова каза, че в ГЕРБ са се събрали, обсъдили са и са решили, че от тяхна страна ще има гарантирано уважение между отделните институции, защото така се реализира даденото от българските граждани доверие. От партията се ангажират с това да има разумен диалог.

От думите на Дариткова стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е този, който е предложил напрежението с президентската институция да бъде намалено и да бъде обявено примирие.

Председателката на групата на ГЕРБ в парламента изрази очакване партията да има възможност в следващата една година до изборите да реализира програмата си за управление на страната, за да могат да поискат от българските граждани нов мандат за управление.

Дариткова напомни, че България е подложена на мониторинг не само от САЩ, но и от Европейския съюз и каза, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията, така както очакват и българските граждани.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments