Дамянка Владимирова: До ден-два ще бъде оправена детската площадка в кв. „Дружба“ в Плевен

0
435
Мръсна детска площадка в Плевен
Мръсна детска площадка в Плевен

Детска площадка в Плевен е обект на ремонт от страна на Общината. Дейностите по възстановяването обаче се бавят твърде много и никой не прави повече от това да прехвърля отговорността на свои колеги. Размива се въпросът в чия точно компетенция е поставеният проблем. Времето минава, а мисълта за подрастващите, които са най-важните в случая, остава някъде назад, ако изобщо я има.

Преди броени дни до Искра.бг постъпи сигнал за детска площадка, намираща се до блок 319 в кв. „Дружба“ в града, където малко момиченце се е наранило по време на игра. Информация за случая изпрати бащата Петър Генов.

Люлка
Люлка. Снимка: Личен архив

Детето е пострадало, защото вместо пластмасова люлка е поставена такава от друг материал. Според бащата тя е направена от куфражни елементи. Друг проблем е липсата на вратички. Тоест, всяко дете може безпроблемно да излезе от нея, ако не бъде спряно от своите родители.

Бащата е подал и молба, в която посочва, че иска да се отстрани опасно дърво, за което също подаде сигнал до медията ни, придружен със снимков материал. На него ясно се вижда, че и настилката е в незавидно състояние.

Любопитни какво се случва и действат ли изобщо по случая общинарите, ние потърсихме г-жа Дамянка Владимирова, която отговаря за детските площадки и дърветата в града. Нейният отговор беше, че „ние с настилки не се занимаваме, само вратичките ще бъдат оправени там“

Настилките са отговорност на отдел „Екология“, обясни г-жа Владимирова. Ние я попитахме защо няма комуникация между различните звена в Общината, за да може работата да бъде свършена цялостно, каквато би трябвало да е главната идея. Отвърнаха ни, че „ние сме изпълнители, разбирате ли“.

Да, но пострадалото момиченце няма вина за липсата на кореспонденция между отделните звена. Притесненият баща също не е длъжен да търси съответен представител на града, отговорен за отделна част от площадката. Нали идеята на това да плащат гражданите данъци, е, за да живеят и отглеждат децата си спокойно и в добра среда?

Относно люлката, представителката на Община Плевен увери, че тя не е направена от куфражни елементи, а от водоустойчив шперплат, тъй като това е материалът, с който те разполагат. Пластмасови люлки не са им предоставени и затова се слагат други.

Г-жа Владимирова увери, че ще сигнализира своите колеги, за да се задействат ремонтните дейности. Тя обеща да прати и група, която да отстрани наклоненото дърво. Предните 2 пъти, когато са правени опити за отстраняването му, „или коли има там, или са против махането и рязането на дървото“. Вече обаче няма да бъде чакано, „обаждаме се, има телефон, за да няма коли. Ще накарам колегата да направи всичко възможно да отреже това дърво утре, най-късно вдругиден“.

Относно беседката – тя не е единствената в подобен вид. Работна група се старае да поддържа и нея, и останалите в града, но след отрицателно кратко време – съоръжението е отново в окаяно състояние. Защо не се предприемат по-сериозни мерки, г-жа Владимирова не знае, тъй като нейната роля е единствено на изпълнител, напомни отново тя.

Почистването също е тема, която е напразно да бъде засегната. То се случва само два пъти седмично, а ако общината няма пари – и по веднъж, каза в заключение госпожата от Общината. 

Остава единствено да чакаме и да се надяваме, че това няма да бъде поредното обещание на вятъра и съвсем скоро малчуганите ще има къде да играят в топлите летни дни, а родителите им ще са спокойни за тяхната сигурност.

От Искра.бг оставаме на разположение за всички засегнати страни да изкажат своята гледна точка!

Очакваме и Вашите сигнали на iskra@iskra.bg!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments