Далавери и рушвети в Бургас: Какво свързва Йордан Георгиев, Стефан Стоев, Ивайло Иванов и Борислав Гуцанов?

8
21421
Колаж: Искра.бг
Колаж: Искра.бг

До редакцията на Искра.бг постъпи сигнал, в който се съобщава, че представител на БСП опозорява партията с далавери, рушвети и закрила на кадри на ГЕРБ. За кого всъщност работи Йордан Георгиев, кадровик за Бургас и Варна – за Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов или директно за Корнелия Нинова, прескачайки и двамата.

Бургазлията Йордан Георгиев е роден на 10 април 1964 г. Има частен бизнес и е бивш общински съветник от БСП, а сега е част от съвета на директорите на „Югоизточно държавно предприятие“ /ЮИДП/– Сливен. Той е известен с това, че е „приятел“ с всички политически партии.

Приятелството му се крепи на личния интерес и за да го задоволи е готов да обслужва всякакви други интереси. Оттам му идва и псевдонимът Данчо „Хамелеона“, защото е готов по всяко време да си смени цвета, както му е изгодно. Думи като чест, достойнство и лоялност са му крайно непознати. За него важен е цветът на банкнотите и го е доказвал неведнъж.

Йордан Георгиев
Йордан Георгиев

В годините назад Йордан Георгиев е бил нелоялен към свои партньори, както и към клиенти в частния си бизнес. Естеството на работа му е жилищното строителство. Интересното е, че в пика именно на строителството той фалира фирма, на която е управител и собственик. Тя е била с доста добър потенциал, имоти и оборотни средства към тогавашния момент.

Йордан Георгиев е кадровика на БСП-Бургас. За никой в БСП не е тайна, че Йордан Георгиев е местното протеже на Атанас Зафиров, но дали е така?

Атанас Зафиров
Атанас Зафиров

Официално Атанас Зафиров е вторият човек по власт в БСП, който е високо образован, доказал се политик. Завършва български език и история във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а след това и финанси в същия университет. Има специализации по политология и политически мениджмънт в Московската школа за политически изследвания. Поради неуспехите си в Бургаска област, като кандидат депутат и слабото представяне на изборите Атанас Зафиров, е преместен да отговаря за изборите в Сливен, откъдето и става народен представител.

Атанас Зафиров е човекът, който се бори със всички средства за сърцето на Корнелия Нинова, но той не е единственият. Следващият такъв е Борислав Гуцанов – умел политик, успял бизнесмен, водач на БСП-Варна. Към този момент е депутат и председател на Комисията по транспорт. За него във Варна се говори, че той е покровител на местната мафия и неведнъж е засичан в такова обкръжение, дори във Фейсбук има група с емблематичното име „Да изхвърлим Борислав Гуцанов – медузата от БСП“.

Борислав Гуцанов „Медузата“
Борислав Гуцанов „Медузата“

Прякорът му „Медузата“ идва от полицейска акция отпреди 10 години, озаглавена „Медузите“. По време на акцията са задържани различни хора и единият от тях е депутатът от БСП. Към онзи период Гуцанов е бил председател на Общински съвет във Варна.

Негласно от БСП го считат за подмолен, лицемерен човек, който е готов на всичко, за да постигне целите си /сърцето на г-жа Нинова/. Негов съпартиец го е описал така: „Абсолютен ка*ал е тоя!“. Въпреки това Борислав Гуцанов умело лавира и вместо да е в затвора, той е депутат.

Среща между Ивайло Иванов и Стефан Стоев през май 2022 г.
Среща между Ивайло Иванов и Стефан Стоев през май 2022 г.

Една снимка от преди няколко дни отключи съмнения за корупция. На снимката се виждат настоящият шеф на клона на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ в Бургас /вляво/ и бизнесменът от Бургас Стефан Стоев /вдясно/. Двамата седят в известно заведение в морския град и си говорят сладко. На пръв поглед няма нищо нередно, но за запознатите това е признак на корупционни зависимости между държавен служител и бизнесмен.

Ивайло Иванов
Ивайло Иванов

Ивайло Иванов /един от слугите на Йордан Георгиев/ е директор на клона на ДППИ в Бургас. Стефан Стоев е син на местния бизнесмен Георги Стоев, който е близък до БСП. Връзката между двамата е, че Ивайло Иванов открива обществена поръчка за ремонт и изграждане на сграда, която е собственост на ДППИ. Поръчката е предначертана и се е знаело, че ще бъде спечелена от семейство Стоеви. В случая фирмата, която печели поръчката е на бащата на Стефан Стоев, а управител е брат му – Димитър Стоев, фирмата е „КОМПЛЕКТСТРОЙ ЕООД“, ЕИК е 812080574. От сайта на Агенцията за обществени поръчки може да се види документацията. Поръчката е с номер 01158-2020-0017.

Решение за определяне на изпълнител
Решение за определяне на изпълнител

Не би трябвало възложител и изпълнител да са толкова близки, но в случая е така. Стефан Стоев урежда всичко и си пие спокойно питието с Ивайло Иванов. Стоев редовно ходи при Иванов да говорят за поръчката, да изглаждат документално всичко, и накрая Иванов да получи комисионната, за която са се разбрали, след като даде на Стоев обществената поръчка.

Според запознати връзката между Иванов и Стоев я прави Йоан Йоанов Костадинов, който е посочен като лице за контакт на обществената поръчка. Йоан е син на бившия червен кмет на Бургас – Йоан Костадинов и е много близък със Стефан Стоев. Чрез него Стоев договаря поръчката и я дава на семейната фирма да я изпълни.

Какво е общото между Ивайло Иванов и кадровикът Йордан Георгиев?

Ивайло Иванов е от ГЕРБ. Бил е кандидат за депутат от ГЕРБ, протекциите му са от ГЕРБ и е верен на ГЕРБ, но заради смяната на политическата обстановка за Иванов има няколко вариантада си остане на поста, докато го уволнят, да се опита да се развие и да тръгне нагоре /за целта е подал документи за шеф на ДППИ/ или да се пребоядиса и да стане кадър на БСП.

Последният вариант е най-правилен защото тъмни облаци са надвиснали над корумпирания гербаджия и за да се спаси му трябват нови протекции, които единствено БСП биха му предложили.

Връзката му с БСП идва от Йордан Георгиев, с когото са изключително близки. Йордан Георгиев вече е започнал да лъска имиджа на Иванов и да го представя на хора от БСП, казвайки че Иванов е правилният човек, че има бъдеще в него и, че за БСП е добре да привлече такъв кадър.

Каква сума е получил Георгиев, за да въведе Иванов в БСП, се пази в тайна и дори от близкото им обкръжение не знаят, но със сигурност не се прави безлатно.

Като какъв ще бъде Иванов в БСП също не се знае. Дали симпатизант, редови член в управленската местна или национална структура? До ушите на членове на местното БСП е достигнала тази информация и те са против Иванов да бъде внедрен в редиците им, защото са наясно каква лоша шега ще им изиграе този ход.

(от дясно наляво) Йордан Георгиев, Ивайло Иванов и Тодор Йосифов /ГЕРБ/
(от дясно наляво) Йордан Георгиев, Ивайло Иванов и Тодор Йосифов (ГЕРБ)

Бургазлии, които са запознати със ситуацията, си задават въпроса от кой отбор е Данчо „Хамелеона“, щом иска да внедри гербаджия в БСП. Това ход за лично печелене на пари ли е или има по-дългосрочна стратегия, която цели разцепването, че и унищожаването на БСП? Защото как биха реагирали другите членове, когато разберат че между тях има активен гербаджия /до този момент протеже на Димитър Николов/?

Това е предателство към партията от най-висока степен и не трябва да остане подминато и безнаказано, като в случая виновните са Йордан Георгиев и председателя на Комисията по транспорт – Борислав Гуцанов „Медузата“.

(от ляво надясно) Атанас Зафиров и Йордан Георгиев
(от ляво надясно) Атанас Зафиров и Йордан Георгиев

Знае ли Атанас Зафиров за множеството срещи и подмолните действия между двамата – Георгиев и Гуцанов /това нож в гърба ли е на Атанас Зафиров от протежето му Йордан Георгиев/?

За да бъде внедрен Иванов в БСП е нужно разрешение от горе и одобрението на ръководството. За целта Георгиев е отъпкал пътя до Гуцанов, за да го спечели на негова страна. Решението на Гуцанов „Медузата“ ще бъде стимулирано или с подходяща сума, или с обещание да се свърши определена работа от Ивайло.

Така парите на Стоев минават през Иванов, после през Георгиев и стигат до Гуцанов, който е най-корумпиран и е на върха на далаверата. Всички тези действия от страна на Йордан Георгиев стават без знанието на неговия приятел и покровител – Атанас Зафиров.

Близки от партията до Атанас Зафиров коментират, че Атанас Зафиров е забранил на Йордан Георгиев да кадрува по места, защото се говори, че е започнал да подронва изключително тежко авторитета му на политик и на втория човек в партията и борещ се за сърцето на Нинова. Противно на пряката заповед Йордан Георгиев не спира да кадрува по всевъзможни учреждения, както и да се среща с Гуцанов, за да бистрят далаверите.

Йордан Георгиев (вдясно)
Йордан Георгиев (вдясно)

Георгиев прави всичко наобратно на това, което му е заповядал Зафиров, но дали Зафиров е запознат с подмолните действия на неговия приятел, съпартиец и протеже? Ако не е запознат как ще реагира когато разбере какви ги върши?

Мнозинството в БСП се чуди защо хора като Георгиев, Зафиров и Гуцанов са все още на ръководни постове в БСП. Истината е, че БСП няма нужда от такъв кадър като Ивайло Иванов, защото е троянски кон, внедрен от Димитър Николов през Йордан Георгиев в БСП. Такъв корумпиран и омърсен кадър ще доведе единствено вреда на червената партия, а полза ще има само Йордан Георгиев.

(от дясно наляво) Йордан Георгиев и Димитър Николов
(от дясно наляво) Йордан Георгиев и Димитър Николов

Членове на БСП се питат от ухо на ухо докога ще продължава това безумие и дали Корнелия Нинова е наясно какво вършат нейните домашни любимци?

Причината Зафиров да забрани на Георгиев да се вижда с Гуцанов и да кадрува е негласната вражда между Гуцанов и Зафиров за сърцето на г-жа Нинова. Множеството дипломи показват, че Зафиров е поне малко кадърен и образован човек, но защо дава кадровата политика на Бургас на не толкова кадърния Георгиев?

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: Facebook

Очаквайте продължение!

От Искра.бг оставаме на разположение за всички засегнати страни да изложат гледната си точка по казуса!

Абониране
Известие от
guest
8 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
питам
питам
1 месец по-рано

а онова лайненце Станиславчо дето сега се мазни на Бачийски , преди това се натискаше на Йосифов , значи и при Бачийски се намърдаха политически така да кажем ЛЕКИ ЖЕНИ

Чичката
Чичката
1 месец по-рано

Често посещава офиса на Фердинандова 5 ,познайте при кого

КОЙ
КОЙ
1 месец по-рано
Reply to  Чичката

КОЙ е там в този офис

Павел
Павел
1 месец по-рано

Не мога да повярвам, че най-после някой се осмелява да пише истината. Браво на Искра бг! Браво, браво, браво!

Куеркус
Куеркус
1 месец по-рано
Reply to  Павел

Браво на ИСКРА.БГ!

И Мар
И Мар
1 месец по-рано

Много добра статия. Поздравления

Най лошият ви кошмар
Най лошият ви кошмар
1 месец по-рано

А Царевската мафия на Чело с Ангел Цигуларев – Цигуляря общинкия съвет от братя и сестри …… Незнам но вече и децата под 7 годиншна възраст знаят за вдички тези тежки бандити на чело с кметове пуснати от партии които ходят през месец на отчет в София !!!!!!?

Червен
Червен
1 месец по-рано

Нищо не е ставало без знание и разрешение от по горното ниво, така че всичко е ставало със съгласието на Зафиров и Корнелия!
Такава е системата в момента в БСП!