Да си купиш 2 грама кафява захар за 200 паунда … вместо кокаин

0
252
Кафява захар
Снимка: Wikimedia commons

Странен сигнал получи полицията в градчето Крейгейвън, Северна Ирландия. Жена се оплакала на горещия телефон на местното управление, че била преметната от местен дилър на дрога, който й продал два грама кафява захар вместо кокаин за 200 паунда, съобщава „Рашъ тудей“.

Разговорът с потърпевшата се появи на Фейсбук страницата на полицията в Крейгейвън. Органите на реда заявиха, че оповестяват публично разговора, за да „отправят послание към всички, които са били излъгани от своя дилър и търсят отмъщение“, за да могат да си вземат поука.

„Казвали сме го и преди, сега го повтаряме отново – дилърите на дрога не се интересуват от нищо друго, освен от изпразването на джобовете Ви“, написаха над публикацията си във Facebook полицаите.

Все още обаче остава неизяснен въпросът дали човекът продал кафявата захар вместо кокаин или купувачът ще бъдат съдени, пише „БГНЕС“. Дилърът може да бъде подведен под отговорност за „печалба чрез заблуда“, а дамата, която се е опитала да купи дрога е била „насочена към компетентните инстанции за съвет и подкрепа“. Максималната присъда за притежание на дрога във Великобритания е седем години, а дилърите и производителите на наркотици могат да получат и доживотни присъди.

https://www.facebook.com/PSNI.Craigavon/posts/2092709260764835:0

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments