Да се свържем с Община Средец – мисията невъзможна!

0
698
Община Средец
Снимка: Община Средец

Телефонната линия на Община Средец е неактивна. Всеки гражданин, решил да позвъни на 05551 77 09, ще чуе единствено свободен сигнал, но не и отговор от отсрещната страна.

За казуса съобщи читател на Искра.бг, който е стигнал до задънена улица в опитите си да разговаря с човек от дирекцията за административно обслужване към Общината. В продължение на дни той е опитвал да се свърже и с някои от другите номера, посочени в телефонния указател, но без резултат.

Проверката не медията ни потвърди казаното от съвестния гражданин и показа, че той съвсем не е единственият, който е срещнал неуспех. Първият човек, с когото все пак успяхме да се свържем, бе Динко Цъцаров – председател на Общинския съвет в града. По негови думи:

„Доста граждани са минали по тоя път и в крайна сметка, тъй като май единствено тук се вдига телефон, така излиза, хората си подават жалбите до нас и ние ги разглеждаме на сесии, но то не е редно така.“

В желанието си да получим повече отговори, на третия опит все пак успяхме да се свържем и със секретаря на общината Георги Станилов. От него разбрахме, че:

„Колегата, който отговаря на този телефон, е г-н Станчо Златаров. Десетина дни той беше в болнични, тъй като се разболя от COVID. Предполагам, че идният понеделник се връща. Може би наша грешка е, че не прехвърлихме телефона в друг кабинет, но ако става дума за последната седмица, това е причината, за да не вдига никой. И на мен ми се обаждат за сигнали редовно, така че нека хората да звънят и на моя  служебен телефон (05551 69 93/ 0889 50 20 73), няма проблем.“

Истината е някъде там. Дали наистина проблемът е в отсъстващия служител или е честа практика хората да не могат да се свържат със служители на Общината, няма как да твърдим със сигурност. От Искра.бг оставаме на разположение в случай, че станете пряк или непряк свидетел на нарушение.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iska.bg!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments