„Да, България!“ осъжда убийството на Навални, призовава към решителни действия за национална сигурност

5
54
Арест на Алексей Навални
Арест на Алексей Навални. Снимка: Facebook, Архив

В реакция на шокиращото убийство на руския опозиционер Алексей Навални Националният съвет на българската политическа партия „Да, България!“ издаде декларация, в която категорично осъжда действията на режима на Владимир Путин. Събитието е описано като поредното доказателство за престъпния характер на управлението в Кремъл, което представлява заплаха не само за Русия, но и за международния мир и правов ред.

Партията изразява съболезнования към близките и съмишлениците на Навални и подчертава, че неговата смърт е знак за необходимостта от засилване на отбранителните и сигурностните мерки на България срещу агресивния курс на Кремъл. „Да, България!“ призовава за комплекс от политики, насочени към укрепване на институционалната устойчивост на страната.

Особено внимание е отделено на конфликта в Украйна, който е определен като фронтова линия за защита на свободата и демокрацията в Европа. Партията заявява, че успехът на Украйна е от жизненоважно значение за националния интерес на България и обещава да работи за разработването и изпълнението на ефективна политика за подкрепа на украинската отбрана.

В декларацията се акцентира и на необходимостта от реформа в сектора за сигурност и отбрана, като се изтъква липсата на ефективно противодействие на руското влияние в България. Призивът за действие включва също така подобряване на киберсигурността, модернизация на отбранителните способности, инвестиции в човешки ресурси в армията и активна участ в инициативата “Три морета”.

„Да, България!“ подчертава също така важността на енергийната независимост и борбата с информационната и медийната пропаганда от страна на Кремъл. В заключение, партията настоява за приемането на законодателство, което да ограничи влиянието на путиновия режим в България и да гарантира прозрачност и отчетност в действията на правителството за защита на националната сигурност и демокрацията.

Декларацията на „Да, България!“ е мощен призив за единство и решителност в защита на демократичните ценности и националната сигурност срещу външните заплахи, подчертавайки важността на свободата и независимостта на България в съвременния международен контекст.

Абониране
Известие от
guest

5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
3 месеци по-рано

Да внимават малко баш тези!

Веско
Веско
3 месеци по-рано

Тия хора май пак не са си пили хапчетата

Лили
Лили
3 месеци по-рано

Много кухи фрази за пореден път

Ивайла
Ивайла
3 месеци по-рано

Не мога да разбера защо е толкова важно това за нас българите и за нашата страна? Това са си казуси в Русия. От това нашият живот няма да се промени по никакъв начин. А да не говорим и че примерно по нашите казуси с Македония никой не ни подкрепя и на всеки му е все тая, ама видиш ли ние сме големи евроатлантици.

Алекс
Алекс
3 месеци по-рано

Жалък опит за евтин ПР от страна на ДБ.