Д-р София Ангелова: Имунната система се потиска от тежките физически натоварвания и стреса

1
18057
Д-р София Ангелова
Д-р София Ангелова. Снимка: Facebook, личен профил

„В редица проучвания открих, че имунната система се потиска от тежките физически натоварвания и стреса. Психологическият стрес можем да го борим с позитивното мислене“.

Това заяви д-р София Ангелова пред „Фокус“ по повод навлизането на страната ни в пика на грипа и обявяването на епидемии и извънредни ваканции за учениците в много области. 

По думите ѝ балансираното хранене е изключително важно, за да се поддържа организмът здрав и напомни, че сезонът не е подходящ за спазване на диети. Важно е хората да приемат приемат белтъци, въглехидрати, мазнини и витамини. Последните се набавят с приема на плодове, зеленчуци и свежи салати. Тя обърна специално внимание и на консумацията на топлите храни, както и на пълноценният сън. 

Д-р Ангелова напомни, че най-важни си остават мерките, които всеки човек може да предприеме, ако иска да намали до минимум вероятността да се зарази. Това включва редовно проветряване на помещенията, тъй като вирусите не обичат кислородната среда. Не трябва да се забравя и дезинфекцията, тъй като един грипен вирус може да се задържи четири или повече часа върху непочистена повърхност. Хората трябва да мият и ръцете си редовно, както и да спазват дистанция на местата, където има струпвания на повече индивиди.  

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Здравко анев
Здравко анев
2 месеци по-рано

Анев. Здравко има. Тристаен капитал че се е наспал Има глава на рамене здрав корем и под корема пистолет вечно зареден стреля от раз+психо тарапевт на самия себе си и хубава жена Панелопа.това е човека Здравко Анев казано просто тека