COVID-19 в Русе: Установен е нов случай – в болница е 69-годишен мъж

0
310
Лаборатория
Снимка: Pixabay

Установен е нов случай на заразен с COVID-19 в Русе, съобщиха от Областната администрация. Той е на 69-годишен русенец, който от 1 юли е с висока температура и изпотяване. От 3 юли са се появили болки в гърлото и слаба кашлица, заради което е бил настанен в обособения сектор за лечение на пациенти с COVID-19 в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.


До Белодробната болница мъжът е стигнал с кола на свой приятел, който към момента е поставен под 14-дневна домашна карантина. От направеното му рентгеново изследване става ясно наличието на пневмония. Засега пациентът е в стабилно състояние.

Няма информация заболелият да е контактен на някой от установените преди това случаи с COVID-19 в областта. Медицинският персонал, обслужвал пациента, е използвал лични предпазни средства.

Най-вероятно новоконстатираният случай ще бъде обявен в Единния информационен портал през утрешния ден. В националната информационна система са отбелязани още 2-ма пациенти с COVID-19, които са родени в Русе, но живеят в Бургас и София. С този случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско става 36, като активните случаи са 19. 7 души са хоспитализирани, а останалите 12 са на домашно лечение.

От началото на пандемията броят на оздравелите в Русенско е 17, като 13 са били на домашно лечение, а други 4 са били хоспитализирани.

Поставените под карантина в областта лица са 440, а за други 5837 тя вече е изтекла. Общият брой на хората, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 6277.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments