COVID-19: Какви са новите симптоми?

0
167
Коронавирус
Снимка: Pixabay

Един от водещите консултанти в медицинската област УНГ във Великобритания коментира за „Sky News“, че има нови признаци за откриването на COVID-19 при пациенти.

Британската асоциация по оториноларингология обясни, че асимптоматичните пациенти – тези, които нямат треска или кашлица, могат да усетят загуба на обоняние или вкус като симптоми на заразяване с коронавирус. В изявление се казва:

„Доказателства от други страни сочат, че входната точка за проникване на коронавируса в организма често е областта на очите, носа и гърлото. Ние също така идентифицирахме нов симптом (загуба на обоняние и вкус), което може да означава, че хората без други симптоми, които усещат само загуба на някое от тези сетива, вероятно също трябва да бъдат поставени под карантина  с цел ограничаване на разпространението на вируса.“

Компетентните органи по обществено здраве в Англия обаче твърдят, че високата температура или непрекъсната кашлица са единствените симптоми, които изискват поставяне под карантина, за да се спре разпространението на COVID-19. Тази информация дойде, след като организацията разкри, че двама от нейните консултанти са на командно дишане и се лекуват от COVID-19. Според тях специалистите най-вероятно са прихванали коронавируса в хода на ежедневната си клинична работа с пациенти, които не са проявили никакви симптоми.

Професор Нирмал Кумарм консултант по отоларингология и хирург, който оперира в областта на главата и шията, поясни, че носът е основната входна точка за проникване на инфекцията, тъй като вдишаме капчици, заразени с коронавирус. Той обясни:

„При млади пациенти обикновено няма толкова ясно изразени симптоми като кашлица и треска, но те може да имат само загуба на обоняние или вкус, което предполага, че този тип вируси се настаняват в носа.“

В отговор на новите симптоми, УНГ Великобритания поиска пълна лична защитна екипировка, разпределена сред специалистите, които работят със заразените пациенти отблизо. Професор Кумарм добави:

„Понастоящем защитна екипировка се предлага само в ограничени количества и ще влезе в употреба само когато се появят пациенти, които представляват спешни случаи“.

Междувременно консултант от Отделението за спешна помощ заяви пред „Sky News“, че огнището на коронавирус във Великобритания може да се окаже по-лошо от това в Италия и болниците може да се препълнят.

Италианската система е „предварително подготвена по отношение на ресурсите и леглата за интензивно лечение“, каза той, така че може да минат дни, докато някои болници достигнат пълния си капацитет и пациентите започнат да се настаняват в коридорите.

Превод: Глория Йорданова

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments