COVID-19: 8 села в Петричко останаха без личен лекар

0
196
Лекар
Лекар. Снимка: Pixabay

Двама лични лекари от региона на Петрич са починали в резултат на усложнения от COVID-19, съобщава “NOVA”. Това са медиците д-р Димитър Андонов и д-р Васил Василев.

Д-р Василев е бил основният практикуващ лекар в село Гега. Той е обслужвал още 8 села. Сега на практика жителите там остават без джи-пи. Те са притеснени, тъй като Петрич е на 25 километра, а наближава зимният сезон. Хората разказват:

„Доктор Василев беше добър човек и помагаше на всички. Когато се налагаше, отиваше и по домовете на хората. Разчитахме само на него, защото беше единствен в района. Помагаше на всички и в околните села. Търсим начин да ни се помогне, защото без лекар не можем. Той беше нашата опора, лечител не само на телата, но и на душите ни. Веднага можеше да каже на кого каква помощ му трябва. Каквото и да кажем за него все ще е малко.“

Кметът на с. Гега Симеон Китанов коментира:

„Д-р Василев прекара целия си живот тук, без да откаже помощ. За него думата „човек” важеше с пълна сила. Оттук нататък не знам какво ще правим, защото населението е съставено предимно от възрастни хора. В околните села е същото положение.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments