ЧЕЗ: Недопустими са опитите да ни се вмени вина за смъртта на момчето

0
81
ЧЕЗ
Снимка: ЧЕЗ Електро България АД, Фейсбук

Неприемливо е вменяването на вина към компанията за смъртта на детето, починало от токов удар на столичен булевард, написаха ЧЕЗ в отворено писмо до медиите. В него те посочват, че ще направят всичко, което зависи от тях, за да помогнат на разследващите органи и се надяват истината да излезе наяве, без тя да бъде повлияна от политически конфронтации и скандали.

След като обектът е бил незаконен, питат от дружеството Столична община, защо не са предприети действия за премахването му и защо не е издадена заповед за преустановяване на електроподаването?

От ЧЕЗ уточняват, че споменатата неведнъж служебна бележка е официален документ, а не хвърчащо листче, който е бил издаден от район „Триадица“ с изходящ номер, печат и подпис. Служебната бележка съвсем законно свидетелства, че павилионът е съществувал преди датата на издаване на документа и вече е бил поставен на булевард „Иван Гешов“. 

В позицията си от компанията подчертават, че проверката на отпечатани от общината удостоверителни документи и законността на обектите не влиза в тяхната компетенция. Съществуването на бележката се приема и би следвало да бъде доказателство, че въпросното съоръжение е поставено при спазване на всички изисквания.

Фактът, че от 2011 година насам досега в ЧЕЗ не е постъпвала заповед за отстраняването на павилиона, нито пък за преустановяване на електрозахранването, води до логичния извод, че този обект е приеман от общината за законосъобразен, казват още в изявлението.

Фандъкова
Снимка: Спаси София, Фейсбук

Оказва, че след 12 години кметуване на Йорданка Фандъкова и 4 години архитекстване на Здравко Здравков чак сега са разбрали, че тротоарите, площадите и улиците са заринати от незаконни обекти с купища нарушения. Проверили 5 обекта и установили, че 5 от 5 са незаконни.

„Ами останалите 9995 обекта в цяла София? Те какви са?“, питат от гражданската инициатива „Спаси София“ и изразяват позицията си респективно с тази на електрическото дружество така:

„Досега не бяха чули за това. Те нищо не знаят. Нищо не помнят. Нищо не можели да направят. Добре, че са те, за да ни спасят от лошия районен кмет на опозицията, ЧЕЗ, международното положение, коронавируса и някой клошар, които всички вкупом вероятно ще излезат виновни.“

„Днешната пресконференция на Фандъкова и Здравков беше долна, позорна и лицемерна и дъно на дъната на това вредно, а и както вече знаем – опасно за живота на всички управление“, написаха в заключение от организацията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments