Части от Ловеч още са под вода – има наводнени къщи и разрушени пътища

0
4117

Северната индустриална зона на Ловеч и четири села от района са под вода след дъжда, който валя снощи. Продължителността му е била 40 минути и през това време превърна главните улици на два квартала в реки.

„Няма пострадали хора. Валежите бяха в продължение на дни и очевидно вече почвата не можеше да поеме по-голямо количество дъжд. В резултат на това от естествения водосбор водата преля. Още вечерта снощи около 22:00 ч. водата се беше прибрала в естественото си корито. Напуснах „полесражението“ след като всичко беше успокоено и пътищата бяха проходими“, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова за „Фокус“.

Маринова посочи, че вече е започнала оценка на щетите.

„Много се надявам да нямаме такива проливни дъждове“, каза още тя.

В село Лисец бурята е била придружена с градушка. Снимки и видеокадри от социалната мрежа Facebook на Преси Вълчева показват унищожена земеделска продукция.

Сред най-сериозно пострадалите села е Соколово. Там има наводнени къщи, съобщи кметът Милчо Маринов за NOVA. По думите му за известно време и главният път е бил непроходим. С отпуснати от държавата 230 000 лева настилката на част от участъка вече е поправена.

Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев отрече информацията, че в областта има прелял язовир или скъсана язовирна стена.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от