Бургазлии подкрепят подписка на ОЗБГ за изграждане на надземен паркинг

0
335
Бисер Русимов
Бисер Русимов. Снимка: Искра.бг

Да бъде изграден съвременен монтажен надземен паркинг в бургаския квартал „Възраждане“ – зад това искане се обединиха граждани от 16:00 часа днес в „Борисовата градина“, където беше организирана и подписка от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/.

От родолюбивата организация коментираха, че проблемът с паркирането в комплекса е от много години. Причината да бъде изготвена подписката е, че все повече общински терени се продават и застрояват, вместо да бъдат използвани за разрешаване на казуса.

Подписка
Снимка: Искра.бг

Предложението на ОЗБГ е паркингът да бъде изграден на общински терен, който се намира на кръстовището на улиците „Сливница“ и „Дебелт“. Мястото ще бъде със статут на „синя зона“ и това ще е едно голямо облекчение за живеещите там граждани.

Бургазлии проявиха интерес към подписката и подкрепят идеята на ОЗБГ. Те се надяват този проблем да бъде решен в най-скоро време. Бисер Русимов сподели пред Искра.бг:

Предложението на ОЗБГ е за многоетажен паркинг, който е в района на улиците „Сливница“ и „Дебелт“. Паркингът, който е към Община Бургас е изключително кален и мръсен. В редица европейски държави са намерили решение за тези междублоковите участъци като се използва въздушното пространство. Целта е да се вместват повече превозни средства. В момента има определен брой паркоместа, но те са недостатъчни, което създава неудобство на живущите в квартала. Целта на ОЗБГ е тази подписка да се входира в Община Бургас и се надяваме това предложение да се одобри.

От ОЗБГ посочиха, че до края на другата седмица ще се събират подписи преди да бъде входирана подписката в местната администрация. Гражданите, които искат да подкрепят инициативата, могат да се свържат с представител от родолюбивата организация на тел.: 0878 602 982.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments