Бургаският съд отхвърли исканията на обвиняемия Живко Коцев за преглед и домашен арест, участвал в наркогрупа

0
307
Живко Коцев
Живко Коцев. Снимка: Искра.бг

Апелативният съд в Бургас отхвърли жалбата на Ж. К. за промяна на мярката за неотклонение. Днес се проведе заседание по жалба срещу наложената мярка за неотклонение на Живко Коцев, който е обвинен в участие в престъпна група и притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери.

Коцев беше арестуван на 6 юни по време на специализирана полицейска операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/, която се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура-Бургас и обхвана областите Бургас, Стара Загора, Варна и София.

Според адвоката на обвиняемия делото не трябва да бъде разглеждано в Бургас, тъй като престъплението е приключено във Варна, а другите двама обвиняеми също от Варна.

„Считам, че делото не би трябвало да бъде разглеждано на територията на град Бургас”, заяви той, посочвайки, че има нарушение на закона и отправи възражение. Той смята, че не е правилно делото да бъде разгледано от Окръжен или Апелативен съд-Бургас, а трябва да бъде пренасочено във Варна.

Съдията отхвърли възражението, като заяви, че е неоснователно.

Адвокатът на обвиняемия Димо Гочев също така изрази загриженост за здравословното състояние на клиента си, който от 2 дена бил с обриви. Той поиска съдебно-медицинска експертиза, за да се оцени дали заболяването му позволява изтърпяване на наложената мярка.

„Искам съдебно-медицинска експертиза дали заболяването позволява изтърпяването на мярката“, каза адвокатът на обвиняемия.

Прокурорът отговори, че искането е неоснователно, тъй като състоянието на обвиняемия не е животозастрашаващо.

„От два дена е. Неоснователно е, защото не е животозастрашаващо“, заяви прокурорката.

След кратко съвещание Съдът отхвърли искането за съдебно-медицинска експертиза, но нареди да му бъде извършен преглед и да му бъде назначена терапия.

Прокуратурата настоя жалбата за промяна на мярката на обвиняемия да бъде отхвърлена, като се позова на събраните доказателства.

„Считам жалбата на неговия защитник за неоснователна, защото не са представени нови доказателства. Събран е малък обем доказателствен материал, но съществен, че Живко Коцев е автор на престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем“, каза прокурор Йорданка Дачева.

Адвокатът на обвиняемия предложи домашен арест с електронно наблюдение, като подчерта, че неговият клиент има постоянен адрес в България и се грижи за четиричленно семейство.

„Обвиняемият няма криминални прояви и съжалява за извършеното. Искам да му промените мярката“, каза Гочев.

Обвиняемият Живко Коцев също се обърна към съда, като заяви:

„Осъзнавам грешката си, съжалявам за това. Искам да се грижа за децата си, за семейството си. Моля да ми промените мярката.“

Съдът реши да остави жалбата на обвиняемия без уважение и потвърди наложената мярка за неотклонение.

Апелативният съд в Бургас решава за мярката на Живко Коцев – част от групата за разпространение на наркотици в няколко града

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments