Апелативният съд в Бургас решава за мярката на Живко Коцев – част от групата за разпространение на наркотици в няколко града

0
11183
Живко Коцев
Живко Коцев. Снимка: Искра.бг

Апелативният съд-Бургас провежда съдебно заседание по жалба за наложената мярка за неотклонение на Ж. К. Мъжът е привлечен по обвинения за участие в престъпна група и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери.

Припомняме Ви, че служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/ проведоха специализирана полицейска операция на 6 юни тази година за неутрализиране на престъпна група, занимаваща се с трафик и разпространение на дрога на територията на България. Акцията обхвана областите Бургас, Стара Загора, Варна и София, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Бургас.

На съвместна пресконференция старши комисар Боян Раев, заместник-директор на ГДБОП, и комисар Ради Пенев, началник отдел на ГДБОП-Бургас, заедно с окръжния прокурор Георги Чинев, представиха подробности за акцията. В резултат на операцията бяха установени общо пет лица, три от които с постановление на Окръжна прокуратура-Бургас за задържане под стража за 72 часа. Впоследствие на тези лица е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Две лица бяха обявени за общодържавно издирване.

При проведените действия по разследването са намерени и иззети голямо количество различни по вид наркотични вещества:

– около 11 килограма зелена тревна маса, която при извършения полеви тест реагира на „канабис“
– около 2,300 килограма вещество на бучки, което при извършения полеви тест реагира на метаамфетамин
– около 30 грама бяло прахообразно вещество, което при извършения полеви тест реагира на кокаин.

Наркотиците по първоначални изчисления са в размер на 400 000 лева, според окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев.

Организаторът на групата е от Бургас и не е криминално проявен – 35-годишният Стоил Тошев. Само едно от лицата е с обременено съдебно минало и настоящото деяние е извършено в условията на „опасен рецидив“.

Престъпната група е наблюдавана от началото на годината.

За повече ред и чистота в Бургас: Предлагат по-строг контрол и санкции за нарушителите

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments