Бум в наемането на каравани, кемпери и бунгала този сезон

0
388
Къмпинг
Photo: Pixabay

Бум в наемането на каравани и кемпери това лято. Докато десетки хотелски комплекси изобщо не успяха да отворят този сезон, къмпингите отчитат значително повишение в интереса. Това било защото почиващите се чувствали по-защитени и сигурни във време на пандемия от COVID-19.

Работещи в бранша заявиха пред „NOVA“, че кемпери и каравани се отдавали под наем на цени между 150 и 250 лева за денонощие. Най-често се плащал депозит на стойност 1000 лева, който се възстановявал от наемодателите при връщането на мобилните домове в добро състояние.

Тази година и бунгалата са придобили по-широка популярност сред почиващите по българското Черноморие. Освен бюджетния вариант на почивка, който обикновено се асоциира с къмпингите, завишен интерес имало по Южното Черноморие и към модерните бунгала. Те позволявали на гостите да се чувстват близо до природата, докато го съчетават с луксозна почивка.

Управителката на къмпинг „Градина“ Елена Пинелова допълни, че при желание за по-продължителен престой туристите се възползвали от преференциални цени. Отстъпките били между 7 и 10% като по този начин цената на вечер за едно цяло семейство започвала от 180 лева.

„Караваните са абсолютно оборудвани, има абсолютно всичко. Дори и красивите плажове в Гърция и хотелите не могат да ти предоставят това усещане, което е тук”, каза Зорница Димитрова от Стара Загора, която сега почива на морето в каравана заедно със семейството си.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments