„Булгартрансгаз“ е с нов изпълнителен директор: Вижте кой заема поста

0
55
Булгаргаз
"Булгаргаз". Снимка: wikimedia commons

Управителният съвет на „Булгартрансгаз“ ЕАД избра Кирил Равначки за изпълнителен директор на газопреносния оператор. Решението на Управителния съвет е одобрено от Надзорния съвет на дружеството на 9 април. Промяната се случва, след като Владимир Малинов от вторник е служебен министър на енергетиката в кабинета „Главчев“.

В периода от 2019 г. до началото на 2023 година Равначки е изпълнителен директор на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД. До декември миналата година той е член на общото събрание на Европейската Асоциация на енергийните борси в Европа. Представител е на България в управителния координационен съвет на общата платформа за покупка на природен газ, създадена в края на 2022 година от Европейската комисия. От февруари 2023 г. Кирил Равначки е член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

От 2012 до 2018 г. работи в газопреносния оператор като специалист в отдел „Финанси“, както и като директор на управление „Анализи и международна дейност“. Завършил е специалности „Икономика“ и „Бизнес администрация“ в Американския университет в България.

Документите за вписване на променените обстоятелства в дружеството са подадени в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенция по вписванията.

ЕК одобрява държавна помощ от 120 млн. евро за „Булгаргаз“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments