БСП стартира разговори с всички партии в парламента за съставяне на кабинет

0
24
Заседание на Националния съвет
Заседание на Националния съвет. Снимка: БСП

От БСП стартират разговори с партиите в парламента, реши Националният съвет на политическата сила. 94 души гласуваха „за“, а четирима бяха проти.

„Вече обявихме стъпките, които ще предприемем след това решение. Ще поканим лидерите на лидерска среща. Ще поставим 5 въпроса за обсъждане: има ли политическа воля и желание за съставяне на редовно правителство или просто се демонстрира такова, за да се прехвърли отговорността на един или друг. Ние не бихме искали това да се случва. Искаме честен и открит разговор и представяне пред обществото на фактите. Ако имаме различия и не можем да се съберем, да ги обявим. Ако можем, да продължим със следващите стъпки – какви задачи да възложим на това правителство, с какъв срок да бъде то, политическо, експертно или смесено и формат за вземане на политическите решения в една такава сложна конфигурация, каквато би се очертала.“, каза Корнелия Нинова.

БСП няма да забавя процеса на преговорите. Към момента партията няма кандидат-премиер, каза Нинова. Тя направи коментар и за статията на „Die Welt“, като според нея темата се повдига целенасочено, за да попречи на преговорите и за да задълбочи различията.

„Страната ни не е изнасяла оръжия за Украйна директно. Който твърди обратното, лъже.“, добави тя.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments