Британска церемония в памет на загиналите воини през Първата световна война се проведе в Пловдив

0
31
Британска церемония
Британска церемония. Снимка: СКСО

В Пловдив се проведе традиционната възпоменателна Британска церемония в памет на загиналите воини по време на Първата световна война. В нея се включиха военнослужещи от гарнизон Пловдив. 

Поклонението пред гробовете на 56-е британски военнослужещи се провежда всяка година по повод Деня на маковете – на 11-я ден на 11-я месец в 11:00 часа. Това са денят и часът, в които през 1918 година Първата световна война завършва с примирие и боевете са прекратени.

Британска церемония
Британска церемония. Снимка: СКСО

На церемонията, организирана от посолството на Великобритания и проведена в присъствието на техни превъзходителства посланиците на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия д-р Роб Диксън и на Ирландия Мартина Фийни, участваха заместник-командирът на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) полковник Иван Райков, почетни часови, командири на формирования и офицери от СКСО, офицери от 3 авиационна база – Граф Игнатиево и 24 авиационна база – Крумово.

Героизмът и паметта на загиналите воини бе почетен точно в 11:00 часа с едноминутно мълчание и с поднасяне на венци и цветя от името на министъра на отбраната на Република България, началника на отбраната, командира на СКСО, командирите на 3 и 24 аб от Военновъздушните сили, заместник-кмета на Община Пловдив Георги Титюков, както и от представител на Областна администрация Пловдив.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments