Браво! Ученици събират средства за детска клиника!

0
170
Снимка: Фейсбук, СУ
Снимка: Фейсбук, СУ "Любен Каравелов " гр. Пловдив

Деца ще дарят средства за нова сграда на Детската клиника към Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. Благородната инициатива ще обедини училищата в населеното място в първия ден от новата учебна година. За строителните дейности са необходими 10 млн. лв., предаде „БНТ“.

Екипът на учебното заведение „Любен Каравелов“ са решили да направят кутия. В нея ще се събират пари, които после ще се преведат по банков път на сметката на клиниката. Надяват се, че децата и близките им ще се присъединят към кампанията. Възпитаниците им не за първи път се включват в подобно добро дело.

Ученичката Аделина Налбантова споделя, че би избрала да дари, а не да подари букет. Друго момиче допълва, че преподавателите им биха били много по-щастливи, ако виждат, че растат като достойни хора.

Един от инициаторите на случващото се е Велислава Костадинова. Тя е собственик на кучето Мон, което действа терапевтично на малките пациенти. По нейно мнение съпричастността е нещо прекрасно. И е хубаво, че младежите ще я изпитат към тези, които по здравословни причини няма да бъдат в училище през учебната година.

Велислава и Мон. Снимка: Фейсбук, Велислава Костадинова
Велислава и Мон. Снимка: Фейсбук, Велислава Костадинова

Завеждащата Отделението по Детска онкохематология – УМБАЛ „Свети Георги“ доц. Мария Спасова заяви, че ще има финансово участие и на болницата. Необходими са обаче начални средства, за да започнат действията по строежа.

Очакванията са за по-просторно и по-модерно болнично заведение, което ще е близо до Хирургичния блок.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments