Благородно! Деца помагат на връстници в нужда

0
67
Благотворителен базар
Снимка: Искра.бг

Ръчно рисувани икони, гривни, направени от полускъпоценни камъни и великденски яйца – това беше само част от благотворителния базар на деца към читалище „Васил Левски“ в бургаския квартал „Горно Езерово“. Целта на малчуганите е да помогнат на свои връстници, загубили единия си родител.

Днес децата, които помагат на деца, събраха 80 лева. С това обаче няма да приключи благородството им – на 27 май на празника на Горно Езерово отново ще се обединят.

„Такива жестове будят само гордост и възхищение! Нека има повече такива деца! Нека има повече добри българи!“, коментира дарител.

Идеята за базара изникнала спонтанно по време на кръжок с децата, споделиха организаторите от читалището „Васил Левски“ за Искра.бг.

В двора на читалището се състоя празничен концерт по случай Великден. В него участваха оркестър „Веселие“, народната певица Катя Георгиева, групата „Златни кестени“ и Адрияна Чобанова. Десетки малки и големи се включиха в тържествените хора, танци и веселие.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от