Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти?

1
199
Бойко Рашков
Бойко Рашков. Снимка: Скрийншот от видео

Докато е заемал поста министър на вътрешните работи Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Мартин и Стефан Димитрови. Това стана ясно по време на днешното заседание на създадената специална анкетна комисия, която трябва да проучи всички факти и обстоятелства около скандалите в митниците. 

Станислав Балабанов обяви, че имал данни от МВР в сградата на ведомството по времето на Рашков са влизали освен тях и Петя Банкова, и Паскал. Всичко това било отразено в книгата за достъп до министерството. 

Бяха изнесени и конкретни дати на въпросните срещи. Така например на 28 май 2021 година Мартин Димитров се е срещнал с Бойко Рашков в сградата на МВР. На 21 юни и двамата Димитрови отново са разговаряли в силовото ведомство с тогавашния вътрешен министър. Срещи е имало и през юли, август, септември 2021 година. Петя Банкова от своя страна е разговаряла с Бойко Рашков през декември същата година

Балабанов обвини директно бившия силов министър, че лъже и то пред цяла България като казва, че не познава въпросните хора. Живко Коцев пък според него подпомагал тези, които е разработвал. А самият Коцев бил предложен за главен секретар от Атанас Атанасов. За ИТН това бил тежък политически скандал

Константин Бачийски отговори на Балабанов, като му напомни, че Бойко Рашков е казал, че познава тези хора, защото те са подали до него сигнала срещу Бойко Борисов. И поиска да знае къде точно депутатът от ИТН е чул Рашков да казва, че не ги познава. 

От БСП коментираха от своя страна, че Министерството на вътрешните работи се било превърнало в хан и нямало никакъв контрол кой влиза в него. 

Защо ДАНС не е уведомила Асен Василев и Николай Денков за разследването срещу Петя Банкова?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments